Esittelyssä Pirra.

Pirra on monirotuinen, ruskea koira mustalla maskilla. Pirra on syntynyt Jyväskylässä Lohikoskella 10.4.1993 emänään collien ja saksanpaimenkoiran sekoitus. Isästä ei tarkempia tietoja ole, joku Lohikosken kulkijapoika lienee! Tänä keväänä Pirra siis täytti 15 vuotta, kunnioitettava ikä!

Tässä aivan tuore kuva Pirrasta, alkaa vanhuksen maski olla jo aika harmaa!
1584013.jpg

Luonteeltaan Pirra on aina ollut erittäin itsenäinen, itsepäinen ja omanarvonsa tunteva. Ensimmäiseksi koiraksi ei mikään aivan helppo tapaus, mutta erittäin opettavainen. Pirran kanssa on harrastettu aikoinaan hieman tokoilua ja agilityä omaksi iloksi. Selkävaivojen takia hyppyhommat jouduttiin kuitenkin jättämään Pirran ollessa seitsemän vuotias. Nykyisin vanhan rouvan harrastuksiin kuuluu lähinnä syöminen ja nukkuminen - tuossa järjestyksessä :)
Lisäksi kesäisin (sulan veden aikaan) mökkiharrastuksena Pirralla on aina ollut kalastaminen. Kyseisestä touhusta on tullut tälle koiralle lähes pakkomielle, ja nyt ei puhuta mistään välineurheilusta ;) Pirra siis kulkee rantavedessä edestakaisin pieniä kaloja jahdaten, välillä tähystetään laiturilla ja tehdään yllätyshyökkäys kalaparven keskelle. Touhu jatkuu tunnista toiseen ja useimmiten koira on väkisin otettava järvestä huilaamaan, ettei aivan itseään näännytä. Koskaan Pirra ei ole saanut yhden yhtä kalaa kiinni! Motivaatio tähän touhuun on kuitenkin säilynyt kesästä toiseen, edes ikä ei ole menoa hiljentänyt. Ehkäpä tästä löytyykin Pirran pitkän iän salaisuus!

Muutama kuva Pirrasta kalastamassa kesältä 2006.
1584002.jpg

1584005.jpg

Toivokaamme tulevalle kesälle hyviä kalastuskelejä!