Onnea, onnea Kitsi-pieni !

Napero täytti tänään 2 vuotta ja synttäreitä on juhlittu herkkujen sekä lahjojen kera. Aamulla maisteltiin uusia lohimakupaloja. Töiden jälkeen tehtiin kunnon lenkki ja sitten avattiin lahja (uusi pehmonalle) ja syötiin mahtava synttäriateria kermavaahdolla päällystettynä - NAM!!! Lopuksi molemmat tytöt saivat isot puruluut ja niitä onkin sitten järsitty tyytyväisinä loppuilta.

Eilen kävimme Hannele Kerkelän vastaantolla Kirrissä, Hannele on eläinfysioterapeutti ja tarkoitus oli katsoa molemmat koirat läpi, ihan vaan tarkastaa löytyykö mitään ihmeellistä. Kummallakaan ei mitään suurempaa vaivaa ole ollut, Simmin nivelrikko ja Kitsin agilityharrastus kuitenkin antavat aihetta tarkastukseen.

Ensin "piinapenkkiin" joutui Simmi. Aluksi Hannele katsoi liikkeet, sitten kävi koiran kokonaisuudessaan läpi. Simmin etupään liikkeet ja likeradat ovat nivelrikosta huolimatta erittäin hyvät. Minkäänlaista jäykistymistä ei ole havaittavissa ja Hannele sanoikin, että tämä koira pärjää näillä nivelillä lopun ikänsä oikein mainiosti! Vasemmasta takakankusta löytyi jonkin verra kireyttä, iskiasvaivoja kuulema. Saimme jumppaohjeet hermon stimulointiin ja myös kylmäkääreellä tuota voisi hoitaa. Koko tutkimisen ja hoidon ajan Simmi oli kovin huolissaan, eikä oikein osannut rentoutua käsittelyssä. Silmä kyllä välillä luppasi, mutta sinnikkäästi seurasi tapahtumia ja vahti, että pysyn varmasti vieressä.

Sitten oli Kitsin vuoro. Typy olikin kerännyt mukavasti virtaa autossa odotelessa ja liikeiden katsominen oli vähän niin ja näin kenguruloikkien lomassa. Tutkiminen ei juuri kyllä ollut sen helpompaa, mutta saimme koiran onneksi hieman rauhoittumaan makupalojen avulla. Mitään ihmeempää ei Kitsistäkään onneksi löytynyt, hieman on lanne jäykempi toiseen suuntaan ja muutamia pieniä jumeja. Kireydet saatiin hyvin aukeamaan ja Kitsi osasi jopa nauttia hoidosta (mitä nyt kiireiltään ehti).

Ensi torstaina mennään taas Hannelen hoitoon, lähinnä Simmi iskiasvaivoineen. Kitsi ei tarvitse tähän hätään uutta käsittelyä.

Hannelen vastaanotto on Keski-Suomen Eläinkliniika tiloissa ja samalla koira kävivät puntarissa. Simmin paino 18,8 kg ja Kitsi rimppakinttu 16,7kg. Ihan sopusuhtaisia molemmet !

Lopuksi hieman juhlatunnelmia tältä illalta.