Agilityn joulutauko on ohi ja tänään pääsimme Kitsin kanssa taas treenaamaan Viherlandialle!

Ninan opastuksella otimme pujottelua kolmella kepillä ja hyppyjä. Pujottelussa Kitsi kyllä tietää, että keppiä pitää kiertää, mutta oikean välin löytäminen on hieman arpapeliä. Laitoimme nyt namikupin toisen kepin taakse ja tuo tuntui toimivan ihan hyvin. Kitsi hakeutui hyvin oikeaan väliin ja lähettämisen pystyi tekemään jo noin metrin päästä.

Hypyillä otettiin etenemistä: Nina oli namikupin kanssa ensin yhden ja sitten kahden hypyn takana, rimat noin 5cm korkeudessa ja siitä eteen käskyllä lähetyksiä molemmilta puolilta ohjaten. Ei ongelmia tässä. Itsenäisesti teimme myös samaa, mutta tässä käytin palkkana patukkaa. Hyppyjä oli tässä jo kolme, mutta rimat oli maassa. Hyvin Kitsi lähtee irtoamaan eteen, ei kyllä sivuilleen vilkuile, kun patukka odottaa "maalissa"!

Itsenäisesti otimme myös putkea ja tässä palkkana taasen patukka. Ensin mentiin suoraa putkea ja sitten U-mutkaa. Hyvin alkaa jo putki imemään ja intoa piisaa, ehkä liikaakin. Alkoi tyttö nimittäin hieman käymään kuumana; innoissaan oli patukan sijaan kiinni jo mun kädessäkin. Nyt on sitten pieni reikä ja mustelma kämmenselässä... :(

Aivan lopuksi otimme vielä ylösnousukontaktin harjoittelua puomilla. Koira lyhyessä hihnassa etutassut kontaktipinnalle, pysäytys ja palkka. Tehtiin kymmenkunta toistoa ja alkoi se vähitellen pieneen päähän uppoamaan, ettei siitä olla muualle menossa.

Mukava oli taas päästä treenaamaan. Samalla tuli muuten harjoiteltua pukeutumista; Kitsi sai Simmin takin päälleen (on muuten ihan sopivan kokoinen). Pukeutuminen suoritettiin jo kotona ja aluksi kuljettiin hieman jalat, tai pikemminkin koko pieni koira jäykkänä. Ja voi sitä ravistelun määrää! Hetken päästä Kitsi taisi kuitenkin jo unohtaa mitään outoa asiassa olevankaan ja lämmittelylenkki hoidettiin "mekko" hulmuten :)