JAT, vetäjänä Julia Kärnä, järjesti tänään kahden tunnin session kouluttajille erinlaisista apuvälineistä, joita voidaan käyttää pujotteulu opetamisessa. Kyseessä olivat siis verkot ja ohjurit. Näillä "härpäkkeillä" tehdään pujottelun ympärille kuja, jota pitkin koira kulkee ja ei näin ollen pääse tekemään väärää suoritusta. Kitsi oli mukana harjoituskoirana.

Aloitimme verkkokujalla ja Kitsi pääsi kokeilemaan tätä. Verkko ei juurikaan häirinnyt koiraa, muutamaan otteeseen yritti hypätä verkon yli, mutta Julia varmisti hihnan päässä, ettei siinä onnistu. Kun verkko ei enää aiheuttanut ihmetystä, päästiin hihnasta eroon ja viimeisillä kerroilla alkoikin jo löytyä pujottelun rytmi. Pujottelu oli siis täydet 12 keppiä.

Verkosta olisi tarkoitus päästä eroon mahdollisimman pian. Osalla koirista kokeilimme osittaista verkkoa lisättynä ohjureilla. Ohjurit ovat kirkasta muovia ja näin ollen paljon huomaamattomammat, sekä tietysti helppokäyttöisemmät.

Saimme melkoisen hyvät neuvot pujottelun opettamiseen näiden apuvälineiden avulla. Täytyykin harkita, jos vaikka ottaisi Kitsille käyttöön jonkinlaisen yhdistelmän näistä. Alkuun varmaan verkko, mutta ohjureihin olisi tarkoitus siirtyä mahdollisimman pian. Katsotaan saadaanko tällä tavalla varmuutta ja nopeutta Kitsin pujotteluun.

Tässä vielä yksi joulun aikainen kuva Kitsistä Kalajärven jäällä.