Tänään ajelimme Kitsin kanssa Helsingin Viikkiin yliopistolliseen eläinsairaalaan. Syynä moiseen reissuun oli Kennelliiton järjestämä silmäpaneeli, jonne pääsyä anoin jo maaliskuussa. Kitsillä on siis kaksi eriävää lausuntoa silmätarkastuksista iris coloboman osalta. Pentuaikaisen iris coloboma -lausunnon (tietty myös muissa silmäsairauksissa sama juttu) pystyy kumoamaan ainoastaan Kennelliiton järjestämä paneeli, jossa useampi eläinlääkäri tarkastaa koiran silmät.

Ensin silmät tarkastettiin ilman tippoja, sitten laitettiin tipat ja annettiin niiden vaikuttaa puolisen tuntia. Sitten uusi tarkastus. Itse tarkastukseen en päässyt mukaan, vaan jouduin odottelemaan eläinsairaalan aulassa. Paikalla oli tietty paljon muitakin koiria ja aikamoinen trafiikki, kun tarkastukseen menijöitä kuskattiin edestakaisin sairaalan puolelle. Kitsi käyttäytyi koko touhun ajan oikein mallikkaasti, pienen alkupiipailun jälkeen kerjäili välillä rapsutuksia ihmisiltä ja välillä makoili selällään lattialla. Ja hoitajan matkaan lähti ihan tuosta vaan, ei edes taakseen katsonut, kun jäin aulaan istumaan ! Siis kuka tahansa nähtävästi voi tuon elikon ottaa mukaansa...

Kun tarkastus oli tehty palautettiin koira minulle iloisten uutisten kera: Kitsin silmät ovat TERVEET! Ei siis reikää iriksessä, ainoa "poikkeava" löydös oli jotain valkoisia viivamaisia sikiöaikaisia jäänteitä aivan linssien takakapseleissa. Tuollaisia kuulema aina joskus löytyy, eikä ne aiheuta mitään toimenpiteitä. Tällä hetkellä koiralla on siis terveet silmät !