Ensin tokotreenit Hannan opastuksella Lohikoskella ja siihen perään agit Polleparkissa.

Toko: ensin muutaman kerran ruutua. Vein kosketusalustan keskelle ruutua yhdessä Kitsin kanssa. Typy oli jo aivan innoissaan aiheesta ja meinasi napata matonpalan mukaansa. Menimme noin 10 metrin päähän ruudusta ja lähetin koiran. Kitsi ampaisi vauhdilla matkaan, hieman joutui alustaa hakemaan, mutta löysi kuitenkin kohtuullisen nopeasti ja meni seisomaan oikeaan paikkaan. Heitin nakinpätkän palkaksi ja hyvin kelpasi. Sitten toinen lähetys siten, että jätin koiran merkille (n. 25 metriä ruudusta) ja menin itse lähemmäs ruutua, hieman sivuun kuitenkin. Rrruutuun -käsky ja taas Kitsi hurjasteli suoraan ruutuun, nyt ei tarvinnut edes alustaa etsiskellä ja nakki lensi ! Vielä yksi ruutuun lähetys, mutta nyt teimme yhden vauhtinoudon väliin. Jätin taas Kitsin merkille, muistuttelin kuitenkin hieman, mitä olisi tarkoitus tehdä "missä ota" höpöttelyllä ja siirryin itse lähemmäs ruutua. Aivan loistavasti koira pongasi ruudun ja paineli sinne hetkeäkään epäröimättä. Taitava tyttö!

Seuraavaksi otimme muutaman vauhtinoudon ja lisäksi kapulan pitoa, sekä luovutusta. Loppuun seuraamista lelun kanssa ja siinähän se puolituntinen sitten meni.

Agility: treenissä aiheena takaa kierrot ja pöytä:

Lähes samankaltainen treeni on joskus tehty Päivikin opissa, mutta kertaus ei koskaan ole pahaksi (ainakaan mulle). Alku meni hieman tahkoamiseksi; ensimmäisellä kerralla otin hypyn 2 hieman kumarassa ja vedin koiran riman ali. Fiksu koira huomasi, että näinhän se onnistuukin kätevästi ja jouduimme painiskelemaan, että hyppääminen siinä kohden taas onnistui. Takaa hypyt onnistuivat sitten ihan hyvin, kun koira alkoi taas hyppäämään rimojen yli.... Pöydällä ei ongelmia, hyvin ennakoi pysähdustä pöydälle ja odottelee nätisti paikoillaan. Keinu meni myös loistavasti! Nyt ei ollut minkäänlaista epävarmuutta maisemissa.

Itsenäisessä treenissä A, pujottelu, pussi ja muutama hyppy. Otimme pussi-pujottelu yhdistelmää, ekalla kerralla käsky oli hieman myöhässä (tai muuten vaan liian olematon) ja Kitsi veti pujottelun ohi. Sen jälkeen haki hyvin kepit molemmilta puolilta ohjaten. A:n alastulolla ei ollut kosketusalustaa, hyvin pysähtyi sinne kuitenkin. Myös keinun ylösnousulta otimme parin toiston jälkeen alustan pois, eikä tästäkään aiheutunut ongelmia!

Päivällä muuten käväisimme Kerkelän Hannelen fysioterapiassa ja Simmi sai oikein hyvää palautetta. Jumppa ja kylmähoito ovat auttaneet ja takaosan kireys on hellittänyt. Jatkoa ei Simmin osalta sovittu, sillä koska se ei vieraan käsittelystä juurikaan nauti, eikä siinä kunnolla rentoudu, on turha kunnossa olevaa koiraa "kiusata". Kotijumppaa ja venyttelyä kannattaa tietty jatkaa. Hannele kävi myös Kitsin läpi ja nyt hieman oli kireyttä vasemmassa takasessa ja oikeassa lavassa. Venyttelykuuri siis myös Kitsille ja kahden viikon päästä uusi aika kontrolliin.