Kitsin kanssa tehtiin taas tänään lääkärireissu. Tyttönen on ontunut oikeaa etujalkaansa muutamana päivänä, mitään varsinaista "onnettomuustilannetta" en ole huomannut, enkä itse jalkaa tutkimalla löytänyt kipeää kohtaa. Eläinlääkärille lähdettiin, koska halusin varmistua siitä, ettei ole kyse mistään vakavammasta. 

Lääkäri tutki etujalat läpi, pyöritteli, väänteli ja käänteli, ja aristus paikallistui oikean etujalan toiseen varpaaseen (varpaan ja kämmenluun väliseen niveleen). Tassusta otettiin röntgenkuva, mutta siinä ei näkynyt mitään muutoksia. Kuva muuten saatiin otettua ihan ilman rauhoittamista ja tarkka kuva tulikin :) Kitsi järsi tyytyväisenä hoitajalta saamaansa luuta koko homman ajan.
Eläinlääkärin mukaan kyseessä olisi todennäköisesti pehmytkudosvamma, mahdollisesti lievä venähdys nivelsiteessä. Puhetta oli myös panosteiitista (kasvukivuista), mutta tähän viittaavaa ei kuitenkaan nyt todettu.
Hoidoksi saimme kipulääkekuurin ja lepoa mahdollisuuksien mukaan. En tiedä mitä tuo lääkärin mainitsema "mahdollisuuksien mukaan" tarkoittaa ;) mutta yritämme jatkaa kohtuullisen hillittyä elämää toipilaan kanssa. Välillä nimittäin rauhallisuus on kaukana, kun tyttö saa hepulikohtauksen!!!

Toivottavasti tämä nyt oli tässä, eikä uusintatutkimuksia tarvita. Ja ennen kaikkea saadaan pikku-Kitsi kuntoon!