Aloitimme tänään Kitsin kanssa tokoilun Mujusen Salmen Koirataito SM:n peruskurssi 1:llä. Kurssilla on mukana yhteensä viisi koirakkoa, Kitsi on porukan nuorin ja vanhin taisi olla 4-vuotias sileäkarvainennoutaja. Paikkana oli Killerin parkkialue.
Aluksi harjoittelimme koiran kehumista erilaisilla äänensävyillä. Äänellä pystyy vaikuttamaan koiran viettitasoon, esimerkiksi lyhyt, korkea ja iloinen kehu saa viettitasoa nousemaan, ja vastaavasti matala ja rauhallinen kehu laskemaan ja koira rauhoittuu.
Tämän "alkulämmittelyn" jälkeen harjoittelimme katsekontaktia. Koira ohjaajan edessä ja aina kun koira vilkaisikin ohjaajaa silmiin se sai palkan. Sitten lisättiin hieman häiriötä; ohjaaja liikutteli käsiään sivulla ja taas koiralle palkka katsekontaktin ottamisesta. Näitä harjoituksia olemme tehneet jo pitkään, mutta nyt ensimmäisen kerran olimme muualla kuin kotona ja vieraita koiria ja ihmisiä ympärillä. Hyvin kuitenkin meni.
Toisena harjoituksena oli luoksetulon lähelläistuminen, jota myös olemme harjoitelleet jo aikaisemmin. Tästä saimme oikein kehuja Salmelta; Kitsi istui tosi nätisti ja rauhallisesti edessä ja popsi makkaraa silmät kiinni :)
Uutena asiana meille tuli perusasentoon siirtyminen. Tätä harjoiteltiin makupalan avulla kierrättäin koira vasemmalla puolella ympäri sivulle istumaan. Hieman hapuillen meni ensimmäiset kerrat, ja Salme oli tosi tarkka siitä, että koira asettui juuri oikealle paikalle alusta alkaen. Tätä meidän täytyykin alkaa treenaamaan.
Toinen uusi asia oli seuraamisen harjoitteleminen. Ensimmäisessä vaiheessa koiralle opetetaan oikea seuraamispaikka. Kädessä makupala ja käsi kiinni jalassa koira "seuraa" juuri oikeassa paikassa. Samalla kun annetaan makupala, toistetaan "seuraa" käskyä. Tässäpä meille toinen uusi asia harjoiteltavaksi.
Ensimmäisen kerran harjoitukset olivat siinä ja kaikki nämä asiat tulivat myös kotiläksyiksi. Nyt meillä on kaksi viikkoa aikaa treenata ennen seuraavaa kertaa!