Niitä koiramaisia suunnitelmia kuluvalle vuodelle:

Simmi Viaton

Agilityssä tavoitteena on pitää hauskaa Nauru! Ainakin tällä hetkellä Simmin koivet on ok. Ontumista ei ole ollut edes pari viikko käytyjen treenien jälkeen. Rimat pidetään matalalla, eikä turhan päiten aleta hinkkaamaan. Käydään siis kunnon mukaan välillä hurvittelemassa esteillä.

Tokoilua jatketaan myös ainakin omaksi huviksi (tai siis Simmin huviksi Silmänisku), ja eihän sitä koskaan tiedä vaikka vielä intoudutaan voittajaa kokeilemaan.... pitäisi vaan saada se ruutu jotenkin kasalle!

Kitsi Cool

Agilityssä tavoitteena on hauskanpidon lisäksi oppiakin jotain. Eli, tarkoitus olisi saavuttaa tämän vuoden aikana mahdollisimman hyvä estevarmuus. Lisäksi käydään läpi perusohjauskuviot. Kisaamaan meillä ei ole mitään kiirettä ja "tosissaan" treenaaminenkin aloitetaan vasta sitten, kun tyttösen koivet on kuvattu ja toivottavasti terveiksi todettu. Treenit jatkuvat nyt JAT:n järjestämällä pentukurssilla helmikuun puoleenväliin saakka. Sitten koulutukset siirtyy Polleparkkiin, eikä varsinaista penturyhmää ole tarjolla. Mutta onneksi on Taitavien tassujen agikurssit. Olemmekin aloittamassa Kitsin kanssa viikolla 10 Päivikin vetämän "Esikoulun". Kurssilla on 10 treenikertaa. Jatkosuunnitelmat tehdään sitten tämän kurssin jälkeen. Tässä vielä linkki Taitavien tassujen sivuille: http://www.taitavattassut.net/

Tokossa tavoitteena olisi saada alokasluokan liikkeet edes jonkinmoiselle tasolle. Koesuunnitelmia en vielä tarkemmin taida tehdä. Tokokärpäsen pitäisi ensin puraista, jotta löytyisi hieman paremmin puhtia tuohon treenaamiseen. Sitä lähdemmekin keväällä metsästämään Hanna Helmisen johdolla. Olen nimittäin ilmoittanut meidät Hannan vetämälle "Starttikurssi kisauralle tähtäävälle" -kurssille. Tokoilut ovat siis todennäköisesti alkamassa hieman intensiivisemmin maaliskuussa. Hanna on perustanut Jyväskylään Koirakoulu Training Tracksin http://www.elisanet.fi/nanajakit/TrainingTracks.

Jälkihommia jatkamme keväällä heti lumien sulettua. Ensi kesän aikana tavoitteena olisi saada esineiden/keppien ilmaisu sellaiselle asteelle, että kepit saataisiin siirrettyä jäljelle. Lisäksi jäljen pituutta ja vanhenemisaikaa lisätään ja janatyöskentelyn opettaminen pitäisi myös aloittaa. Näihin kaikkiin haasteisiin olisi toiveissa saada apuja, sillä Koirakoulu Training Tracks järjestää myös jälkikursseja. Jos mahdollista lähdemme mukaan Hanna järjestämälle jälkikurssille ja mahdollisesti myös esinekurssille. Tarkempaa aikataulua kurssien toteuttamisesta en vielä tiedä.

Paimennus on sellainen laji, joka jäi viime kesältä mieleen kovin positiivisena hommana. Jos mahdollista, voisimme tehdä Kitsin kanssa lajiin paremminkin tuttavuutta. Vielä en ole kartoittanut miten ja missä lajiin paremmin perehtyminen olisi mahdollista. Yritetään kuitenkin selvitellä asiaa!

Lisäksi olen ilmoittanut meidät Kitsin kanssa Salmen saalisviettikurssille maaliskuussa. Toivottavasti tämäkin toteutuu. Kurssin järjestää siis Koirataito SM http://personal.inet.fi/yritys/koirataito/

Kauneuskilpailuissakin voisi pipanan kanssa käväistä. Kesällä kohtuullisen matkan päässä on ainakin seuraavat näyttelyt: 21.5. Jämsä FCI 1 & 9 tuomarina Lena Danker, 31.5. Mänttä KR tuomarina Hilkka Salohalla, 6.-7.6. Tuuri KR tuomarina Leni Finne ja 11.-12.7. Laukaa KR tuomari ei tiedossa.

Lisäksi kiinnostaisi viedä Kitsi MH-luonnekuvaukseen, jos vaan jossain niitä järjestetään ja mukaankin vielä mahtuisi.

Olisikohan tuossa riittävästi ohjelmaa tälle vuodella Silmänisku, ainakin rahaa tähän touhuun saa uppoamaan ihan kiitettävästi Klink Klink (raha).