Olemme tässä vietelleet "hiljaiseloa" Kitsin juoksujen takia. Eli, ei porukkatreenejä ja lenkkeilytkin ollaan hoidettu paikallisesti täällä maalla. Helmisen Hanna joutui harmiksemme perumaan suunnitellut jälki- ja esineruutukurssit nyt keväältä. Ne olisi tarkoitus pitää heinäkuusta alkaen ja olemme jo sinne ilmoittautuneet. Toivottavasti toteutuvat silloin!

JAT:n agitreenit alkavat ensi viikolla ja alkukesästä tiistai on meidän agilitypäivä. Ensin koulutan yhtä 1-2 luokan kilpailevien ryhmää ja heti perään treenaamme Kitsin kanssa jatko-1 ryhmässä.

Tokoilua harrastelemme nyt lähinnä omin avuin ja kunhan noista juoksuista päästään, niin eiköhän me treeniseuraakin löydetä. Nyt meidän treenit ovat keskittyneet lähinnä hyvin lyhyisiin seuraamispätkiin, noutoon ja maahan-ylös-maahan asennonmuutoksiin.

Olemme opetelleet Kitsin kanssa myös uuden käpyleikin. Tämä on lähinnä pohjana tunnistusnoudolle ja homma menee näin; etsitään paikka, jossa on maahan pudonneita kuusenkäpyjä sopiva määrä (5-10kpl). Otan yhden kävyn hetkeksi käteen ja kerron Kitsille, että tämä on meidän "oma". Laitan Kitsin istumaan muutaman metrin päähän kävyistä ja vien "oman" muiden joukkoon. Sitten vaan käskyllä "oma" lähetän koiran etsimään juuri tuon kyseisen kävyn. Aivan ensimmäisestä kerrasta lähtien pikkuipana tiesi täsmälleen mitä siltä haluttiin; se nimittäin haisteli hetken käpyjä, otti juuri oikean suuhunsa ja toi minulle. Fiksu likka Cool!

Tätä leikkiä olemme leikkineet aina silloin tällöin metsälenkkien lomassa, kun on sopiva käpyinen paikka on osunut matkan varrelle. Simmille opetin aikoinaan tunnarin juuri samalla tavalla ja toimi silloinkin tosi hyvin.