Torstaina oli Helmisen Hannan esine-etsintäkurssin toinen treenikerta. Paikka oli Keljonkankaalla sijaitseva metsikkö ja koirakoita paikalla meidän lisäksi kaksi muuta.

Tallasimme kaksi noin 20x50 metrin kokoista aluetta. Kitsille vein esineet (hanska ja räsy) alueelle niin, että se näki homman. Ensimmäistä lähti etsimään tosi hyvin ja räsy löytyikin nopeasti. Toi hyvin minulle. Toinen lähetys ja nyt ei meinannut irrota millään. Kävelin esineelle (joka oli ihan taka rajalla) ja näytin sen Kitsille. Tämän jälkeen irtosikin hyvin ja hanska löytyi melkein samantien. Palkaksi kissanruokaa. Ennen kuin vein Kitsin autoon Hanna kävi viemässä samat esineet toiselle tallatulle alueelle ja heilutteli niitä siellä Kitsille.

Pienen tauon jälkeen pääsi Kitsi uudelleen hommiin. Nyt kaksi esinettä olivat valmiina alueella ja lähetin Kitsin etsimään. Teki töitä hyvin ja löysikin räsyn nopeasti. Palkka siitä. Teimme vielä viimeisen etsinnän niin, että Hanna lähti muka viemään esinettä (hanska kun siellä jo oli) ja Kitsi näki tämän. Sitten vein Kitsin kauemmas odottelemaan. Kun esine oli piilotettu, palasimme lähetyspaikalle ja taas hommiin. Hanska oli aika lähellä (reilu 10m) ja Kitsi lähti taas hyvin etsimään ja löysikin esineen hyvin. Ja taas herkuteltiin kissanruualla.

Tämä esine-etsintäkurssi oli sitten siinä. Saimme tosi paljon hyviä neuvoja Hannalta ja vinkkejä jatkon suhteen. Nyt kun vielä löytyisi aikaa treeneille !