Tiistaisin meillä on agi-ilta, ensin treenaan lainakoira Peelun kanssa puolitoista tuntia ja sitten koulutan yhtä1-luokan ryhmää toiset puolitoista tuntia. Aloitimme Peelun kanssa yhteisen agility taipaleemme toukokuun alussa ja treenikertoja on tähän mennessä tainnut kertyä peräti kuusi. Peelu on reilu parivuotias pumi uros, joka on omistajansa Saanan kanssa jo aloittanut agilityn ja osaa periaatteessa kaikki esteet. Saanan vapaa-aika kuluu tällä hetkellä hevosten kanssa, joten sain Peelusta kaverin treeneihin.
Tähän mennessä olemme oikeastaan vasta tutustuneet toisiimme ja minä olen yrittänyt opetella ohjaamaan täysin erilaista koiraa kuin koskaan ennen. Peelu on nopea ja erittäin taistelutahtoinen koira. Syttyy herkästi, mutta myös kuumenee herkästi. Treenaamme 1-luokan ryhmässä ja tavoitteena olisi päästä vielä kisaamaan, ainakin möllikisoihin. Tällä hetkellä meitä kouluttaa Vuokko Malk.

Eilen myös Kitsi pääsi mukaan Killerille treenien ja koulutuksen ajaksi, ja tutustui ensimmäistä kertaa Peeluun. Pienen alkujännityksen jälkeen koirat tulivat hyvin juttuun. Samalla Kitsi joutui opettelemaan autossa odottelua; aluksi tyttönen vähän kitisi ja piippaili, mutta kohtuullisen rauhallisesti kuitenkin malttoi olla.
Alkulämmittely lenkillä meitä vastaan tuli sauvakävelijöitä ja ne olivat Kitsille sellainen ilmestys, että niitä piti pelätä! Kotona kaivoinkin vielä illalla kävelysauvat esille ja ihmeteltiin niitä yhdessä. Kävelin vielä ulkona hetken aikaa sauvojen kanssa, mutta tällä ei ollut Kitsiin minkäänlaista vaikutusta. Tai sen verran kyllä, että pikkukoira yritti roikkua sauvoissa...
Nyt täytyykin lähteä etsimään lisää sauvailijoita, täällä meillä päin kun nitä ei näe!