Esittelyssä FIN AVA North Legends Arctic Star, tuttavallisemmin Simmi.

Simmi on syntynyt 6.5.2000 North Legends -kennelissä. Simmin emä on FIN MVA Tres Colores Bailarina "Papu" ja isä Dancing Skies Chili Pepper "Chili". Väriltään tyttönen on red merle ja varusteena on myös upea pitkä häntä.

Tässä kuva Simmistä kesällä 2006.
1586701.jpg

Simmi on erittäin aktiivinen ja touhukas pikku koira, aina valmiina auttamaan niin kotona, kuin puutarhassakin ;) Vieraita kohtaan Simmi on hieman pidättyväinen, mutta omia ihmisiä tämä koira rakastaakin sitten täysillä!
Simmin kanssa on harrastettu tai kokeiltu monenlaisia lajeja, mm. toko, jälki ja flyball ovat kuuluneet valikoimaan. Päälajina on kuitenkin ollut agility, ja Simmin kanssa saavutimme Suomen agilityvalion arvon viime syksynä.
Valionarvoon oikeuttavat 0-voitot tulivat seuraavasti:    
22.5.2005 Laukaa, tuomarina Tuija Kokkonen
3.9.2006 Jyväskylä, tuomarina Katariina Virkkala
2.9.2007 jyväskylä, tuomarina Kari Jalonen
1586713.jpg

Viime talvena Simmi alkoi oireilla (ontumista makuulta ylös noustessa) rankemman rasituksen jälkeen ja niinpä kävimme eläinlääkärillä kuvauksissa. Tuomio oli tyly; alkavaa kyynärnivelrikkoa molemmissa kyynärissä. Simmi sai samantien Cartrophen -kuurin (neljä piikkiä viikon välein) ja lisäravinteena Arthroflexiä. Lääkitys ja rasituksen vähentäminen auttoivat ja ontuminen hävisi. Agilityn suhteen emme eläinlääkäriltä täyskieltoa saaneet, mutta melko vähiin treenaaminen on kuitenkin jäänyt. Katsotaan nyt miten tilanne kehittyy ja elellään sitten sen mukaan. Mahdollista on, että vielä jonkun kisastartin pääsemme ottamaan.