Tiistain JAT:n agitreeneissä aiheena oli valssit. Ohjattuna treeninä oli viiden esteen (4hyppyä ja putki) rata ja tarkoituksena siinä oli harjoitella puolenvaihtoa koiran edessä. Kitsillä oli kohtuullisesti vauhtia putkseta tullessaan ja jos ajoitus oli vähänkin myöhässä kääntö hypylle ei onnistunut. Sitten kun sain oman linjan ja ajoituksen kohdalleen Kitsikin hokasi mitä siltä haluttiin.

Itsenäisenä treeninä oli hyppy + pöytä, pujotteli ja puomi. Rengas ja keinu olivat myös, mutta me jätimme ne tällä kertaa väliin. Puomin ylösnousukontaktit on vielä kovasti hakusassa, apuohjaaja joutui jarruttamaan koiran vauhtia ihan kunnolla vaikka ylösnousulla matonpala olikin. Alastulokontaktilla sen sijaan matto tuntui toimivan hyvin, ja Kitsi pysähtyi siihen itse melko kovastakin vauhdista. Ylösnousuja täytyy siis alkaa ottamaan enemmän pelkästään.

Keskiviikon Päivikin treeneissä aiheena oli takana leikkaus hyppy-putki treenissä. Hyppy oli sijoitettu 90 asteen kulmassa putken suuhun nähden. Ensin koira laitettiin vinosti hypyn eteen niin, että sillä oli suora näkymä putkelle. Lelupalkka odotti putken jälkeen. Vähitellen siirrettiin koira hypyn eteen suoraan, niin ettei putki enää näkynyt hypyn takana. Toistoja tuli tästä tosi paljon, sillä treeneissä oli ainoastaan yksi koira meidän lisäksi.

Toisena aiheena vino lähestyminen renkaalle. Tässä koira laitettiin hihnaa ja apuohjaaja varmisti, ettei koira pääse oikomaan palkalle. Rengas oli irtoversio (kiinnitetty kylläkin kehikkoon), jotta koiralla ei ole mahdollisuutta mennä väärästä välistä. Ensimmäisellä kerralla Kitsi yritti oikaista namikupille, mutta sehän ei onnistunutkaan. Tämä yksi erehtyminen riitti Kitsille ja seuraavalla kerralla se jo haki renkaan upeasti itse. Lopulta lähestyminen oli jo tosi vinosta kulmasta ja pystyin ohjaamaan molemmilta puolilta. Fiksu koira!

Lopuksi menimme vielä puomin pariin kertaan. Varsinkin alastulolla tosi hyvät pysähdykset!