Vihdoin viimein pääsimme aloittamaan Helmisen Hannan esine-etsintä kurssin. Treenikertoja on kaksi ja ensimmäinen oli maanantai-iltana. Toinen kerta on sitten noin kuukauden päästä, joten treeniaikaa on siihen mukavasti.

Aloitimme treenit tallaamalla noin 20x50 metrin kokoisen alueen. Kitsin kanssa ensin leikin hieman hansikkaalla, joka olisi tarkoitus ruudusta löytää. Sitten kävimme yhdessä viemässä esineet (hanska ja riepu) melkolailla alueen takarajalle. Palasimme lähetyspaikalle ja lähetin Kitsin hakemaan esinettä. Alkuun Kitsi lähtikin hyvin liikkeelle, mutta eteni vain kymmenisen metriä. Pyysin takaisin luokse, höpöttelin hieman kadonneista esineistä ja lähetin uudelleen. Nyt koissu lähti etenemään paremmin ja matkalla selvästi muisti, että mehän vietiin tänne jotain! Ja niin löytyi ensin hansikas. Kitsi toi esineen tosi hyvin minulle ja palkaksi leikimme ensin hieman hanskalla ja sitten vaihdoin sen patukkaan. Palkkauksen jälkeen uusi lähetys ja niin myös riepu löytyi pienen etsimisen jälkeen. 

Tauon jälkeen otimme toisen etsintä session; nyt vein yksin esineen aivan takarajalle ja palasin lähettämään koiran. Kitsi juoksi suoraan oikeaan paikkaan, mutta ei ottanut esinettä mukaan vaan palasi ilman sitä. Uusi yritys ja eipä oikein tahtonut irrota enää. Menimme yhdessä esineelle ja huomasi vasta nyt, että hansikas, jonka olin "piiloon" vienyt ei ollutkaan meidän oma, vaan Hannan. No leikimme hieman tällä vieraalla esineellä ja jätimme sen paikoilleen. Palasimme lähetyspaikalle ja lähetin Kitsin matkan. Nyt hansikas lähti mukaan ilman ongelmia ja taas leikittiin!

Vielä yksi etsintä; vein esineen ruutuun niin, että tein kävellessäni kaarroksen ja palasin toiselta puolen takaisin. Lähetin Kitsin esineelle, niin että se ei lähtenyt minun jäljille vaan suoraan esineelle. Myös tämä onnistui hyvin ja Kitsi toi hanskan vauhdilla minulle. Lopuksi extrapalkkana kissanruokaan.