Eilen olimme Kitsin kanssa taas treenaamassa agia Taitavilla tassuilla. Harjoittelimme edelleen yksittäisillä esteillä; aiheena hyppy, putki ja puomi.

Hyppyä otimme eri kulmista ja palkkaus namikupin avulla. Pääsimme hyvin treenaamaan lähdössä pysymistä ja nyt voi jo alkaa vaatimaan Kitsiltä hieman enemmän. Mukaan siis pientä häiriötä ja esteelle pääsee vasta suullisesta käskystä - ei mistään käden heilautuksesta tai suun aukaisusta Yllättynyt. Putkella sama homma, mutta palkkana lelu. Ja hyvinhän tuo putki imee edelleen, ei ole mitään mahdollisuuksia ehtiä lelulle ennen koiraa!

Viimeisenä puomi; pysäytys ylösnousukontaktille, käskystä liikkeelle ja taasen pysäytys alastulokontaktille. Siitä sitten erikseen vapautus namikupille, joka oli parin metrin päässä puomista. Tarkoitus olisi opettaa nuo kontaktit erikseen kosketusalustan avulla (maton pala). Tässä ollaankin edetty ihan mukavasti, mutta ei olla vielä siinä vaiheessa, että kosketusalustaa voisi siirtää puomille. Katsotaan miten homma tästä etenee.

Treenien jälkeen kävimme oikein hihnalenkillä Kitsin kanssa. Alku oli melkoista poukkoilua, mutta vähitellen homma alkoi jo hieman muistuttaa hihnassa kävelyä. Tuotakin varmaan pitäisi aina välillä harjoitella Silmänisku!