Kirjoittelin viime torstaina pitkät tarinat Salmen tokotreeneistä, mutta tietty pittiavaruus nielaisi koko tekeleen :( Hieman sapetti, ja kirjoittelu jäi sillä kertaa siihen! Otetaan nyt hieman lyhennetty versio.

Eli, viime torstaina oli viimeinen peruskurssi 1:n treenikerta. Tällä viikolla, itse asiassa jo huomenna jatketaan peruskurssi 2:lla.
Aloitimme seuraamisella ja se etenee Kitsin kanssa oikein mallikkaasti. Nyt alamme harjoitella käännöksiä oikealle ja vasemmalle, sekä omaa askelpituutta voi kasvattaa lähes normaaliksi kävelyksi.

Luoksetulon edessä istumisharjoittelua olemme jatkaneet ja nyt alamme vähitellen siirtää käsiä edestä sivulle ilman, että koiran katsekontakti katkeaa. Homma etenee vähitellen.

Sivulle perusasentoon siirtymisessä Kitsi tarvitsee vielä pienen käsiavun, sellaisen ranteen pyöräytyksen. Perusasento on kuitenkin tosi hyvä ja tiivis, tästä saimme Salmelta kovasti kehuja :)

Istumistreeneissä oli istu-seiso-istu asennon muutokset, istumisen keston kasvattaminen ja uutena etäisyyden kasvattaminen. Asennon muutoksissa Kitsin takajalat tahtovat hieman stepata, varsinkin seisomaan noustessa. Tosi tarkkan täytyy olla käden liikkeen kanssa!

Uutena asiana tuli myös seisomisen keston harjoittelu. Tätä harjoiteltiin samalla tavalla kuin istumista.Tiuhaan namia suuhun ja samalla "seiso" käsky.

Lopuksi otimme vielä matalaa toko hyppyä.