Pakkasten takia viime viikon agitreenit jäivät väliin. Onneksi pääsimme kuitenkin lauantaina Jatin järjestämään koulutukseen lämpimään halliin Kana-Areenalle Längelmäelle. Kouluttajana oli Harjun Jari Lempäälästä. Kurssi oli tarkoitettu pääasissa 1-3 -luokan kilpaileville, mutta koska paikkoja oli vielä vapaana, me möllitkin mahduttiin mukaan.

Teimme kaksi rataa, joista ensimmäisessä enemmän suoraviivaista etenemistä ja toisessa sitten tiukempaa pyöritystä ja paljon takaakiertoja. Rata 1 tässä:

Jari kiinnitti huomiota jalkojen käyttöön (ohjaus lähtee sieltä) ja tietysti käsiin, jotka varsinkin minulla tahtovat lähennellä taivaita. Ja heti kun kädet nousevat liikaa Kitsi on minun jaloissa, ohjaus siis häviää käytännössä kokonaan. Varsinkin kohdassa 12-13 koira tuli jalkoihin, kun en oikeasti lähtenyt viemään koiraa oikealle esteelle. Pujottelulla sain neuvoksi pitää kättä vieläkin matalammalla ja lähempänä koiraa, jotta koira katsoisi eteenpäin, eikä ohjaavaa kättä.

Sitten rata 2:

Tällä radalla kellotimme parissa paikassa kullekkin koirakolle nopeampi reitti ja ohjaustapa. Välillä 1-3 meillä toimi nopeiten tapa, jossa heitän koiran kakkos hypylle ja liikun itse selkeästi edellä ja sitten otan koiran kunnolla vastaan kolmoselta. Kokeilimme tätä myös niin, että vien koiran kakkoselle ja lähdemme etenemään siitä yhdessä kohti kolmosta. Kuitenkin pieni jätätys toimi tuossa paremmin.

Toinen kellotus paikka oli välillä 5-7. Tuossa testattiin lähinnä sitä, kummalta puolelta seiska hyppy kannattaa kiertää. Vasemman kautta koiralla on suorempi linja, mutta pidempi matka ja oikalta tiukempi käänös, mutta lyhyempi matka. Meillä (kuten muuten kaikilla muillakin) nopeampi oli oikean kautta; vasemmalta viedessä meidän aika oli 4,7 ja oikean kautta 4,3 sekunttia. Nopein koira meni tuon pätkän 3,8 sekuntiin, eli on meillä vielä hieman kirittävää.

Tosi haasteelliset ja mukavat treenit taas! Jari laittoi meidät juoksemaan oikein tosissaan, ja Kitsikin taisi olla aika sippi tuon parituntuisen jälkeen. Tuosta kun saisi nyt ne parhaat ja itselle sopivat vinkit käyttöön!