Keskiviikkona töiden jälkeen lähdimme Kitsin kanssa kyläilemään. Mari ja Jiro tulivat ensin meille ja jatkoimme sitten matkaa kimppakyydillä. Määränpäänä oli Erjan koti Rutalahdessa. Siellä asustaa Erjan perheen lisäksi australianpaimenkoirat Ture ja Roope, sekä suomenlapinkoira Jannu. Ture on Jiron täysveli ja pojat ovat vain vajaan kuukauden vanhempia kuin Kitsi. Pentupainia oli siis tiedossa roimasti ja lisäksi pääsimme tutustumaan maalaistunnelmaan :)
Pennut tulivat hyvin juttuun keskenään. Kitsi pärjäsi poikien joukossa ihan kivasti, vaikka olikin näitä selvästi pienempi ja karvattomampi ;) Tässä muutama painikuva.

1804987.jpg

1804997.jpg

1805004.jpg

1805008.jpg

Kun painia oli jonkin aikaa heitetty lähdimme tutustumaan ympäristöön. Ensin kävimme navetassa katsomassa vasikoita. Kitsi tuli reippaasti perässä ja nenä näytti käyvän hurjasti, kun uutta ihmeellistä hajua piti nuuskutella. Karsinassa olevat vasikat hieman pelottivat, mutta uteliaana niitä kuitenkin piti katsella. Sitten Kitsi äkkäsi vasikoiden jauhot lattialta ja kiinnostus itse eläimiin lopahti samantien. Oli siis parasta poistua paikalta, ettei tyttönen turpoa kovin moisesta jauhomäärästä :)
Seuraavana määränpäänä oli lehmien laidun. Kitsi huomasi lehmät ja selvästi alkoi pientä koiraa hirvittää. Tuli kyllä reippaasti mukana ja katseli kiinnostuneena noita suuria eläimiä. Ei kuitenkaan uskoltanut lähteä tekemään lähempää tuttavuutta. Lehmänkakkaan kyllä tutustui aivan perinpohjin, ihan ilman houkuttelujakin ;) Turelle lehmät olivat tietenkin tuttuja juttuja ja se kävikin hieman komentelemassa ammuja. Samoin Jiro meni reippaasti mukaan ja oli oikein kovasti kiinnostunut lehmistä.

Tässä pojat laittavat lehmiä hieman liikekannalle.
1805024.jpg

Ja Kitsi katselee hieman kauempana.
1805028.jpg

Piti vielä ottaa yksi kuva ammuista, kun seisoivat niin kauniisti rivissä :)
1805032.jpg

Kun lehmiin oli tutustuttu, kävelimme takaisin pihaan ja koirien paini jatkui edelleen. Nyt myös Roope ja Jannu pääsivät tarhasta moikkaamaan uusia tuttavuuksia.
1805038.jpg

Ja vielä muutama kuva veljeksistä yhdessä ja erikseen.
1805049.jpg

1805034.jpg

1805044.jpg

1805018.jpg

Kitsi -tyttönen oli reissun jälkeen aika väsynyt, nukkui autossa koko kotimatkan hyvinkin rauhallisena.

Kiitos hirmuisesti Erjalle mukavasta illasta, sekä kahvista ja piirakasta! Ja Marille kyydistä ja matkaseurasta! Otetaan pian uusiksi :)