Eilen oli Helmisen Hannan jälkikurssin toinen treenikerta. Paikkana oli Vaajakosken paloaseman vieressä oleva nurmikenttä. Paikalla liikkuu melkoisen paljon ihmisiä, mutta nurmialue on mukavan iso ja sille saa tehtyä pitkänkin jäljen.

Kitsille tein arviolta reilu 100 metriä pitkän siksak -kuvioisen jäljen. Matkan varrelle jätin kolme keppiä ja makkaraa oli pätkittäin siellä täällä, välillä joka askeleella, välillä harvemmin ja osittain kokonaan ilman. Loppuun vielä kissanruokaa palkaksi. Jälki vanheni noin puolituntia ja siellä oli lisäksi ainakin kolme harhajälkeä. Yksi porukka kulki nurmialueen poikki juuri ennen kuin aloin tekemään jälkeä ja sille kohdalle laitettiin makkaraa joka askeleelle. Lisäksi jäljen yli käveli vielä kaksi muuta "hortoilijaa". Joten haastetta piisasi meille!

Alku lähti hyvin, tarkkaa työskentelyä nenä maassa. Juuri ennen ensimmäistä keppiä kohdassa, josta yksi porukka oli juuri kulkenut, Kitsi harhautui jäljeltä. Pysähdyin ja nopeasti Kitsi palasi oikealle jäljelle. Sen verran tuli kuitenkin mutkaa, että ensimmäinen keppi jäi löytymättä. Matka kuitenkin jatkui ja tosi hyvin Kitsi pysyi jäljen päällä ja nenä alhaalla. Toinen keppi löytyi ja palkaksi tästä herkuteltiin vähän Whiskasilla. Jälki löytyi uudelleen ja intoa piisasi. Kolmas keppi oli aivan jäljen loppupuolella ja sekin löytyi ongelmitta. Taas Whiskas-palkka ja vielä viimeinen pätkä jäljestystä ennen loppuhuipennusta.

Hanna kehui kovasti Kitsin tarkkaa jäljestystä ja sitä miten hyvin se keskittyi hommaan koko ajan. Kolmesta harhajäljestä siis vain yksi hieman sotki kuvioita, muuten mentiin aivan siinä kohti missä jälki meni! Aivan mahtavan taitava tyttö Nauru!