Tiistain tokotreenit pidettiin tällä viikolla Ylistönmäen parkkiksella. Meidän treenivuoro oli viimeisenä, mutta menimme paikalle jo hyvissä ajoin vähän hihnalenkkeilemään ja paikallaoloharjoitukseen.

Teimme kaksi lyhyttä paikkamakuuta; ensimmäinen ok, mutta toisella kerralla Kitsi ei meinannut mennä maahan millään. Kenttä oli melkoisen rapainen, joten olisiko sillä ollut vaikutusta. Siirryimme hieman paremmalle kohdalle ja johan onnistui pötköttely. Paikallaoloja ollaan treenattu kotona melko paljon, sekä istumista että makaamista. Häiriöttömänä onnistuu hyvin noin puolen minuutin istuminen ja makaaminen, etäisyys koiraan noin 5 metriä.

Paikkamakuun jälkeen kävimme kävelyllä Jyväsjärven rannassa ja saimme hyvää harjoitusta ihmisten ja toisten koirien ohittamisessa. Kitsin ihmisystävällisyys menee kyllä jo hieman liioittelun puolelle Silmänisku! Vastaantulevan ihmisen ei tarvitse kuin hieman vilaista Kitsiä, niin johan tämä ipana kiemurtaa pylly kenossa ja häntä vispaten! Toiset koiratkaan eivät ole mitään ihanien ihmisetn rinnalla Kieli ulkona.

Varsinaiset treenit aloitimme luoksepäästävyydellä. Tämän olin valinnut treenattavaksi asiaksi juuri tuon "iiihanaa ihmisiä" asenteen takia. Saimme hyvän harjoituksen tehtyä ja vinkkejä, kuinka treenata tätä jatkossa. Nyt pitäisi vaan löytää "häiriöihmisiä" treeneihin mukaan...

Kakkosena seuraaminen; teimme pari pientä pätkää (namiavusteisesti) ja saimme Hannalta ohjeet jatkon suhteen. Tarkoitus olisi nyt tehdä paljon hyvin lyhyitä pätkiä sellaista "nopeaa seuraamista" ja palkata myös usein lelulla.

Maahan menoa harjoiteltiin myös, lähinnä seiso-maahan yhdistelmää. Nyt yritämme jättää käsiavun kokonaan pois. Sama juttu myös maasta seisomaan noustessa.

Lopuksi näytimme Hannalle missä vaiheessa meidän merkille meno on. Tätä olemme nyt harjoitelleet jonkin verran narupallon kanssa ja aika hyvin on toiminut, ja toimi myös tällä kerralla. Merkille lähetys tapahtuu jo noin 10 metrin päästä (käyn edelleen itse ensin merkin takana "hillumassa") ja tosi vauhdikkaasti ja epäröimättä Kitsi menee merkille.

Suunnittelimme jo hieman seuraavaa kertaa ja tarkoitus olisi aloittaa ruudun harjoittelu. Katsotaan sitten millaisia vinkkejä Hannalta löytyy siihen. Mahdollisesti käytämme hyväksi kosketusalustaa, jonka avulla olemme jo agin kontaktejakin harjoitelleet.