Torstaina oli taas Salmen koirakoulun vuoro. Epäilin hieman, kuinka tyttö jaksaa keskittyä tokoiluun, kun olimme koko päivän touhunneet pihahommia. Mutta tässä ei kuitenkaan ollut ongelmia, ja nyt kun kelikin oli kuiva saimme treenattua oikein mukavasti.
Ensin harjoittelimme sivulle menoa ja lisäsimme siihen katsekontaktin ottamisen. Koira namin avulla sivulle, palkka ja heti kun koira otti katsekontaktin, kehu ja palkka uudelleen. Uusi katsekontakti ja palkka jne. Lopuksi koira vapautettiin heittämällä nami maahan. Kitsi hakee jo tosi hyvin kontaktia ja istua napottaa oikealla paikalla hienosti.
Seuraavana oli seuraamisharjoittelua namiavusteisesti, tarkoituksena lähinnä opettaa koiralle oikea seuraamispaikka. Tämän treenaamista jatketaan edelleen.
Lähelläistumisen harjoittelussa saimme seuraavaksi kerraksi läksyksi vähitellen alkaa häivyttää käsiapuja niin, että kädet ovat sivulla ja koira istuu edessä tiiviisti. Alkuun käsiä siirretään vain vähän ja palkataan heti kun koira hakee katsekontaktia.
Uutena asiana oli seisomasta istumaan harjoittelu. Tätä olemmekin tehneet jo melko paljon itseksemme ja jatkamme samaan malliin edelleen. Meille uutena asiana oli maahan meno. Tarkoituksena olisi opettaa koira menemään seisomasta suoraan maahan niin, ettei koira liiku eteenpäin. Tämä vaatiikin sitten kovasti harjoittelua, sillä Kitsi ei ollenkaan ymmärtänyt mitä siltä haluan. Aloitamme harjoittelun ensin rauhassa kotona, ehkäpä se siitä menee tajuntaan tuokin ;)
Lopuksi vielä harjoittelimme ilman koiraa seuraamista varten puolipidätteitä. Eli, lyhennetään askelta, mutta tempo pysyy koko ajan samana. Lyhyitä askelia käytetään esimerkiksi käännöksissä ja näin on mahdollista tehdä tarkat 90-asteen kulmat.
Seuraavaa kertaa varten tuli kovasti läksyjä ja uutta opeteltavaa myös. Tokoilut jatkuvat Salmen kanssa taas kahden viikon kuluttua.