Hieman on jäänyt huonolle nämä blogikirjoittelut, mutta tässä tiivistetty yhteenveto muutaman viikon treeneistä.

Tässä yksi Päivikin treeni, jossa aiheena poispäinkäännös. Eli, ohjaus aloitetaan koiran vasemmalta puolelta, pituuden jälkeen poispäinkäännös hypylle kolme. Tämä onnistui Kitsiltä tosi hyvin, pystyimme jopa ottamaan kolmos hypyn kierron tosi tiukasti.

Viherlandialla seuraavien treenien juttu oli vekitys. Tarkoituksena siis saada koiran linjaa muutettua jo ennen estettä jakoa ajatellen paremmaksi. Treenissä teimme vekin kahteen kohtaan; hyppyjen 1 ja 2 väliin, sekä putken jälkeen ennen hyppyä 4. Alun vekin saimme tarpeeksi syväksi, kun lähdin liikkeelle juuri ennen koiraa ja otin yhden "ylimääräisen" askeleen hyppyjen väliin. Toimi tosi hyvin.

Päivikin seuraavissa treeneissä oli aivan perusohjausta ja hankaluutena meillä oli saada oma ohjaus viemään riittävän tiukasti kaarteet, käsi siis lähempänä kroppaa. Loogista; mitä kauemmas käsi näyttää, sitä kauempana koira menee. Kitsi kun tahtoo muutenkin liikkua aika kaukana minusta ja irtoaakin ihan kiitettävästi. Sama treeni tehtiin molempiin suuntiin, ensin koko ajan sisäkurvissa ohjaten ja sitten valssaten kahden viimeisen hypyn välissä.

Eilen Päivikin treeneissä harjoiteltiin 90-asteen ja sitä suurempia kulmia. Kulmaa siis suurennettiin vähitellen ja sama mentiin aina sisäkurvissa ohjaten ja valssilla.

Lisäksi olemme harjoitelleet paljon rengasta, pussia, pöytää, kontakteja ja pujottela. Pujottelussa on tapahtunut selvää edistystä ja Kitsi alkaa vähitellen päästä jyvälle hommasta. Kuusi keppiä menee jo kohtuullisesti molemmilta puolin ohjaten!