Tulipa taas vietettyä melko agility täyteinen viikonloppu! JAT järjesti agilityn koulutusohjaajakurssin ja olimme Kitsin kanssa sekä lauantaina, että sunnuntaina harjoituskoirakkoina. Saimme siis oikein monipuolista opastusta ja treeniä, sekä paljon toistoja.

Lauantaina aiheena oli yksittäisten esteiden opettaminen ja meille esteistä tulivat keinu, muuri, pöytä, pujottelu, puomi ja rengas. Pujottelun aloituksessa testasimme jo hieman haasteellisempia lähetyskulmia molemmilta puolin ohjaten ja namikupin avulla. Nämä menivät tosi hyvin! Pitänee muutenkin treeneissä aloitta tuo kulman vaikeutus, niin päästään siinäkin eteenpäin. Muuten menimme esteitä hyvin samaan tyyliin kuin muutenkin ja hyvinhän ne yksittäisenä menivät.

Illalla ajelimme Ainon, Joken ja Beon luokse Hirvaskankaalle ja teimme piiiitkän metsälenkin. Kyllä oli illalla väsyneitä hauvoja Hymy!

Sunnuntaina vuorossa oli jo muutaman esteen yhdistämistä ja lisäksi treenasimme puomia ja keinua. Puomilla meillä on ollut hieman haastetta ylösnousukontaktilla, sillä Kitsillä on kova kiire mennä eteenpäin ja hihnanpitäjä joutuu käytännössä pysäyttämään koiran oikeaan paikkaan (kosketusalustasta huolimatta). Nyt testasimme puomin suorittamista ilman hihnaa. Jännitti kyllä tosi paljon, kuinka siinä oikein käy Yllättynyt, mutta siinähän kävi oikein hyvin! Kitsi pysähtyi juuri oikeaan paikkaan sekä ylösnousulla, että alastulossa ja lähti liikkeelle vasta luvan saatuaan Nauru. Huisin hieno koira! 

Myös Simmi pääsi hieman hurjastelemaan ja teimme muutamia pieniä radanpätkiä. "Mummeli" nautti menosta täysin palkein ja kivaa oli! Lopuksi kävimme vielä lenkkeilemässä Killerin ja Laajavuoren metsissä.