Eilen illalla mukavan helteisessä säässä olimme Kitsin kanssa Virran Raunon agikurssilla. Kurssi oli suunnattu pääasiassa JAT:n kilparyhmäläisille, mutta mahduimme kuitenkin mukaan.

Ennen treenejä käytin koiran uimassa, mutta Keski-Suomen Kennelkerhon kentälle päästyämme Kitsin turkki oli jo läheas kuiva. Onneksi rataantutustumisen ja Raunon jutustelujen aikana osa kentästä jäi puiden suomaan varjoon. Kuuma siellä oli kuitenkin, mutta jaksoimme kuitenkin kohtuullisen hyvin tehdä hommia.

Raunon suunnittelema rata tässä:

Rata poikkesi muutamassa kohdassa piirroksesta; toisen putken (8, 17) tilalla oli pussi, hypyn 14 tilalla oli pituus ja hypyn 16 tilalla muuri. Palastelen treenin samalla tavalla, kuin se Raunon kanssa käytiin läpi rataantutustumisen yhteydessä.

Ensin hypyltä 1 pujotteluun: kakkos hypyn vienti huolellisesti. Tässä Kitsi tuli pari kertaa hypyn ohi, mutta kun otin vastakkaisen käden avuksi, niin meni ok. Puomi ja putki olivat tosi hyvin tarjolla tuossa, mutta ne ohitettiin sujuvasti riittävän voimakkaalla oikean suuntaisella liikkeellä (ohjaus hyppyjen oikealta puolelta). Kepeille vienti oli meille vielä tosi vaikea, kun ei olla takaaleikkauksia juuri kepeillä harrastettu. Asiaa ei nyt jääty sen kummemmin hinkkaamaan, yksi onnistunut sisäänmeno, vaikka pujottelu ei siitä vielä oikein jatkunutkaan riitti tällä kertaa. Harjoitellaan sitten viileämmällä kelillä.

Esteet 5-8: pujottelulla jo sivusuuntaista etäisyyttä koiraan mahdollisimman paljon ja näin saatiin hieman etumatkaa koiraan. Putkelta haltuun ja sylkkärillä tai takaaleikkauksella hypylle 6. Tässä piti kiinnittää huomiota siihen, että koira hyppää hypyn 6 jatkon kannalta oikeaan suuntaan. Tämä meni Kitsin kanssa hienosti. A-pussi, ei ongelmia.

A:lta puomille: Tässä Rauno tarjosi meille kolmea vaihtoehtoa; valssi hypyn ja puomin väliin tai heitto hypylle ja siitä "nenästä" vieden puomille (näissä oma sijoittuminen/liike tarkkaa) tai kolmantena lähetys hypylle kauempaa A:lta ja ohjaaja liikkuu ottamaan koiran pitemmälle, lähestulkoon kohtaan, jossa putki menee puomin alle (puomin vasemmalla puolella). Valssia emme Kitsin kanssa kokeilleet, muut toimivat hyvin. Varsinkin tuo viimeinen vaihtoehto oli mielenkiintoinen! 

Esteet 12-17: lähetys hypylle 12 ja pakkovalssi hypyn 13 taakse. Valssi piti malttaa tehdä aivan viime hetkillä ja viedä koira tarpeeksi pitkälle, jotta saatiin hyvä linja pituudelle. Ja näin saatiin myös tarpeeksi tilaa omalle liikkeelle, sillä tarkoitus oli ohjata pituus ja putki puomin takaa. Rauno palkkasi Kitsin muutaman kerran lelulla pituuden taakse ja näin saatiin harjoiteltua irtoamista. Ja irtosihan ipana hienosti pituudelle ja meni vielä putkeenkin samoilla vauhdeilla. Ehdin myös hyvin ottamaan Kitsin putkelta muurille. Toinen vaihtoehto tuossa olisi ollut liikkua itse A:n taakse ja ottaa koira vastaan muurilta. Osalla koirista tuo toimi upeasti! Me ei sitä testattu, kun alkoi pikkukoira olla tuossa vaiheessa kaikkensa antanut. 

Tosi hyvä mieli jäi näistä treeneistä  ! Vaikka rata oli haasteellinen 1-luokassa kisaavalle (taisi olla ainakin osittain Saksan MM-karsintarata), niin suoriuduimme kaikista kohdista kunnialla. Pienissä pätkissä kyllä, mutta kuitenkin!