Tänään oltiin Kitsin kanssa kahdestaan treenaamassa.

Aloitimme uudella esteellä, eli puomilla. Ensin pari ylösmeno kontaktia molemmin puolin ja vasta sitten "kiipee" -käskyllä eteenpäin. Ei ongelmaa - pari kertaa rauhallisesti kävely vauhtia ja sitten yhden kerran hieman vauhdikkaammin. Nina roikkui hihnan päässä apuohjaajana. Alastulolla pysäytin etutassut maassa ja takatassut puomilla. En ottanut tähän vielä sen kummempaa käskyä, kun meinasin opettaa nuo kontaktit erikseen kosketusalustan kanssa (maton pala). Nyt on kuitenkin puomi menty ja todettu, ettei sitä tarvitse jänskättää ollenkaan Nauru.

Heti perään muuri, toinen uusi este. Ensin muutaman kerran pelkkä minimuuri, sitten lisäsin päälle muurin palikat ja hyvin hyppää! Sitten lisäsin muurin eteen hypyn ja patukka odottamaan muurin taakse. Edelleen vauhdikasta menoa. Ja niinhän se on, että nälkä kasvaa syödessä - muurin perään vielä putki mutkalle. Laitoin Kitsin istumaan hypyn taakse, menin itse muurin kohdalle ja käskytys "hop-hop-putkeen". Ja sinnehän pikku koira sujahti hypyn ja muurin kautta! Patukka palkaksi ja sama toiselta puolelta. Nyt vaan oli tehtävä takaaleikkaus putkella, jotta pääsi palkkaamaan. Ensin hieman kiirehdin tuota takaaleikkausta ja Kitsi kääntyi putkesta takaisin. Hieman malttia ja tämäkin onnistui! Sitten hieman ulos jäähdyttelemään.

Vuorossa pöytä; hyvin Kitsi malttaa pöydällä seisoa, kunhan ensin malttaa pysähtyä sinne Silmänisku. Pöydältä mentiin ensin pari kertaa hypylle ja sitten pöydältä putkeen.

Keinun paukuttelua matalalla keinulla. Otimme vain muutaman toiston molemmin puolin, tämä kun alkaa olla jo hyvällä mallilla.

Seuraavaksi rengas (tehdään edelleen pelkkää irtorengasta); ensin muutama toisto pelkällä renkaalla. Sitten lisättiin hyppy 90 asteen kulmaan. Tämäkin meni hyvin, kunhan malttoi itse olla sähläämättä mukana.

Lisäksi teimme kolmen esteen sarjaa hypyillä ja putkella. Ensin kolme hyppyä suorassa linjassa, Kitsi istumaan ja itse keskimmäisen hypyn kohdalle. Hyvin eteni hypyille. Sitten piti saada koira kääntymään kahden hypyn jälkeen 90-käännös putkeen. Kitsi kääntyi hypyiltä hyvin, mutta ensimmäisellä kerralla ei mennyt putkeen. Uusi yritys ja sitten jo sujahdettiinkin putkeen hiekka pöllyten Nauru

Loppuun otimme vielä muutaman A:n ylösmeno kontaktin. Ja hyvänen aika, tämäkin alkaa vähitellen menemään pienen koiran tajuntaan, sillä homman pystyi nyt tekemään ilman hihnaa (helpottaa, kun ei tarvitse koko ajan sotkeutua siihen Silmänisku).

Ilmoitin meidät Kitsin kanssa maxi koirille tarkoitetulle Alkeis-hyppykurssille. Helmisen Hanna pitää kyseisen kurssin JATtilaisille. Kurssin (2h) tavoitteena on kehittää koiran perushyppytekniikkaa, ponnistuksen tasapainoa ja kehon hallintaa. Kurssi soveltuu koirakoille, joilla on ongelmia hypyissä tai aloitteleville koirakoille, joilla on vähän hyppykokemusta. Kurssilla ei siis ole tarkoitus hypätä korkealta ja kovaa, vaan ennemminkin matalalta, hiljaa ja keskittyen. Sopii siis hyvin nuorellekin koiralle! Ensimmäinen kerta on 9.2 ja toinen siitä viikon päästä.