Maanantain treeneissä oli aiheena kontaktit radassa. Rata sinänsä oli simppeli ja tarkoituksena olikin vain katsastaa, missä vaiheessa kontaktit ovat ja miten niiden kanssa edetään.

 

 

Puomi ja A alkavat olla Kitsillä aika varmoja. Ylösnousuilla pysäytys toimii hyvin puomilla ja myös keinulla, A:lla pysäytystä ei ole. Alastulokontaktien pysäytykset toimivat myös, varsinkin puomi on aivan mahtava! Kitsi oikein kiihdyttää vauhtia puomilla ja sitten liinat kiinni juuri matonpalan kohdalla. Kosketusalustana toimivat matonpalaset on nyt pienennetty noin 3x5cm kokoisiksi paloiksi. Seuraavaksi olisi tarkoitus lisätä pysäytyksiin hieman vaikeutta, siis lisää häiriötä. Nyt jo voin itse juosta reilusti kontaktin ohi ja koira jää sinne, mutta lisähäiriöt ei olisi pahitteeksi, pallon heittämistä yms.

 

Keinu on vielä kesken; matalalla harjoituskeinulla homma jo toimii, mutta normikeinulla tarvitaan vielä avustajaa hieman jarruttamaan keinun laskeutumista. Nyt pitäisi vaan saada paljon hyviä toistoja, tarkoitus olisi tehdä vielä keinuttelua ja vähitellen päästää keinu laskeutumaan koiran painosta aina vain korkeammalta. Eiköhän siitäkin hyvä tule!

Kontaktitreenin lisäksi itsenäisenä treeninä olivat välistävedot kolmella rinnakkaisella hypyllä ja pujottelu. Ja Kitsi teki ensimmäiset 12-kepin pujottelut molemmilta puolilta ohjaten ja jokainen väli pujoteltiin tietty oikein. Pääasiassa treenasimme kahdeksalla kepillä, palkka kupissa pujottelun lopussa. Vinoja lähestymisiä teimme neljällä kepillä, niin sain palkattua koiran mahdollisimman nopeasti. Lisäksi teimme muutamia vauhtilähestymisiä; suora putki ja siitä kepeille. Hyvin hakee oikean välin kovassakin vauhdissa. Kyllä se pujottelukin tästä etenee vähitellen!