Eilen illalla paukkupakkasesta huolimatta olimme Kitsin kanssa jumpassa Viherlandialla. Ulkona pakkasta oli -16 astetta, mutta kasvihuoneessa onneksi vain -8.

Alkulämmittelyn jälkeen teimme samoja harjoituksia, kuin edelliselläkin kerralla: hitaasti kävelyä (myös A:n yli) ja kottikärryjä. Lisäksi harjoittelimme peruuttamista. Tämäkin on erinomaista lihasjumppaa koiralle. Hanna suositteli tekemään sekä hitaasti kävelyä, että peruuttamista säännöllisesti ja myös epätasaisilla alustoilla. Lisäksi saimme ohjeet jatkaa jalkojen nostelua.

Varsinaisissa hyppyharjoituksissa teimme samaa treeniä kuin viimeksi, 5 hyppyä lyhyillä väleillä. Kitsin kanssa jouduimme käyttämään apuohjaajaa, sillä ronttiporsas Huuto kiersi hypyt ja paineli suoraan namikupille. Apuohjaajan kanssa homma sujui hyvin ja saimme muutaman hyvän sarjan aikaiseksi. Emme tehneet kovin montaa toistoa ja tarkoitus olisi jatkaa näitä harjoituksia sitten kevväämmällä. Harjoitus etenee tuosta siten, että viimeistä hyppyä siirretään tuplaten kauemmas ja ainoastaan sitä nostetaan ylemmäs. Muut neljä hyppyä ovat lyhyillä väleillä ja maksimissaan 40 cm korkeudella. Viimeistä hyppyä sitten nostetaan (ja etäisyyttäkin voi vielä lisätä) aina metriin, jos tavoitteena on esim. metrinen PK-hyppy.

Toisena hyppyharjoituksena oli tällainen:

Treenissä koira siis hyppää hypyt samalla tavalla kuin suorassa jumppasarjassa, mutta molempiin suuntiin kaartaen. Tämä oli Kitsille helppo, koska pystyin olemaan lähellä koiraa ja palkkaamaan kädestä patukalla. Menimme hypyt molempiin suuntiin muutaman kerran.

Kello olikin sitten kymmenen illalla, kun lopettelimme treenit ja ulkona oli kyyyylmää. Kävimme kuitenkin Räsäsen Minnan kanssa pienellä lenkillä ja Kitsi pääsi leikkimään Jarren ja Tazman kanssa. Jarre-poitsu oli kovasti kiinnostunut Kitsistä ja kulki nenä kiinni pyllyssä. Kitsi ei oikein tuohon touhuun lämmennyt ja painiskeli mieluummin Tazman kanssa. Hyvin tytöt tulivatkin juttuun ja kovaa mentiin Hymy.

Kaiken kaikkiaan hyppykurssi oli tosi antoisa ja mielenkiintoinen! Nyt vaan harrastamaan jumppaa iltaisin television ääressä. Näitä samoja juttuja on tarkoitus tehdä myös Simmin kanssa.