Tiistaina tokoiltiin taas Hannan johdolla. Paikkana tällä kertaa Kuokkalan koulun parkkipaikka.

Hannan treeneissä jokaisella koirakolla on puolituntia henkilökohtaista treeniaikaa ja lisäksi yhteinen paikallaolotuokio. Me olimme Kitsin kanssa vuorossa ensimmäisenä. Edellisellä kerralla Hanna oli pyytänyt kirjoittamaan ylös muutaman asian, jota erityisesti haluaa treenata. Meidän listalla oli seuraaminen, luoksetulo ja nouto.

Aloitimme treenin seuraamisella ja näytimme Hannalle, missä vaiheessa siinä olemme. Saimme ohjeeksi jatkaa makupala-avusteista seuraamista samalla tavalla, kuin nyt jo teemme, mutta namin lisäksi voisin palkata myös lelulla (heti namin perään). Lisäksi alamme nyt tehdä myös muutaman askeleen seuraamista ilman makupalaa. Liikkeelle, askel tai pari ja huippupalkka hyvästä kontaktista ja seuraamisesta.

Seuraavaksi teimme muutaman luoksetulon niin, että Hanna piti Kitsiä kiinni. Vauhtia oli luoksetulossa kiitettävästi ja palkka tuli lelun muodossa.

"Vauhtinoutoja" otimme myös muutaman kerran ja nämä ok. Hieman Kitsi oudoksui jäisellä hiekalla kimpoilevaa kapulaa, mutta otti kuitenkin kapulan ja toi vauhdilla luokse. Lisäksi Hanna neuvoi tekemään esim. sisällä "lähinoutoja" heittämällä kapulan aivan lähelle ja ottamalla luovutus käteen asti.

Aivan uutena asiana meille molemmille aloitimme merkille meno harjoitukset. Opetustapa oli aika mielenkiintoinen ja en olisi ihan heti uskonut sen toimivan, mutta toimipa kuitenkin Yllättynyt! Merkkinä oli lasten punainen muoviämpäri. Hanna piti Kitsiä pannasta kiinni ja käski minun mennä merkin taakse (merkki oli noin 5-6 metrin päässä). Merkin takan minun piti höpöttää Kitsille, kuinka kerrassaan mahtavan upea ja aivan äärettömän ihana paikka tämä onkaan (ulkopuolisesta olisi varmaan näyttänyt aika hourupäiseltä Nolostunut). Sitten palasin takaisin koiran luokse, käännyin merkkiin päin, osoitin sitä kädellä ja käskin Kitsin merkille. Hanna päästi koirasta irti ja sinne tuo pentele paineli suoraa päätä ja vaudilla! Ja heti kun koira oli merkin kohdalla hurjat kehut ja palkka lensi samantien. Palkkana oli nyt makupalat, mutta lelu voisi toimia tässä myös hyvin. Otimme muutaman toiston ja nyt jo noin 10 metrin päästä ja aina koira paineli merkille epäröimättä hetkeäkään. Siis kerrassaan järjettömän hieno MERKKI Nauru!

Siihen se meidän treeniaika sitten menikin ja lähdimme tekemään hieman tuttavuutta Kuokkalan ulkoilumaastoihin. Ehdimme tehdä mukavan puolentunnin hihnakävelyn ennen paikallaoloharjoitusta.

Tällä kertaa paikallaoloon tuli kolme koirakkoa ja otimme vain kaksi lyhyttä harjoitusta makuulla. Nakkia naamaan ja hyvin pysyi Kitsi paikoillaan, vaikka melko vähän näitä häiriöharjoituksia ollaan tehty. Sitten pääsimmekin lähtemään kotiin hyvillä mielin! 

Olemme nyt tehneet kotosalla lyhyitä tokotreenejä päivittäin pari kappaletta. Hannan ohjeiden mukaan olen suunnitellut treenit etukäteen ja kirjoittanut ne jopa vihkoon ylös. Tämä on ollut oikein toimiva systeemi, sillä treeneistä tulee lyhyitä, tiedän täsmälleen mitä ja kuinka monta toistoa teen. Homma ei mene ihmettelyksi ja lyhyiden treenien takia Kitsi ei ainakaan pääse tylsistymään. Ensi viikon ohjattuja treenejä odotellessa!