Tänään aamupäivällä pääsimme Kitsin kanssa tutustumaan lampaisiin Morkon Marin ystävällisellä opastuksella. Kerrankin sää oli suosiollinen, aurinko paistoi ja oli jopa melkein lämmintä!

Varsinkin alkuun lampaat olivat Kitsin mielestä hyvin arveluttavia otuksia ja niille piti hieman haukkua ja murista. Kuitenkin mukana oli selvästi uteliaisuutta ja kiinnostusta laumaa kohtaan. Ja tietty lampaan kakkaa kohtaan! Välillä tuntuikin, että pieni paimenen alku meni aitauksessa kakasta kakkaan ;)
Aluksi Mari seisoi lampaiden kanssa keskellä ja me kiersimme Kitsin kanssa jonkin matkan päästä ympäri. Kun tämä sujui kohtuullisen rauhallisesti lähti Mari kulkemaan lampaiden kanssa edellä ja me tulimme perässä. Lisäksi Kitsi pääsi kokeilemaan, miten lampaat saa liikkeelle, kun niitä lähestyy.

Välillä Kaisa ja Exce, sekä  Mari ja Riva kävivät paimentamassa ja me katselimme touhua jonkin matkan päästä. Tämän jälkeen Kitsi pääsi vielä uudelleen ihmettelemään lampaita.
Taas kiersin Kitsin kanssa ympäri Marin seisoessa lampaiden kanssa. Siirtyminen aitauksen toiselle laidalle seuraten Maria ja lampaita. Pysähdyimme aitauksen kulmaan ja kuljimme Kitsin kanssa melko läheltä laumaa aivan aidan vierustaa pitkin. Sitten Mari otti Kitsin ja kiersi lauman lähellä samalla kun minä seisoin lampaiden ympäröimänä. Melko lähelle lampaita Kitsi jo uskoltautui :)

Mielenkiintoista hommaa tuo paimennus, ja aivan uusi maailma meille Kitsin kanssa! Toivottavasti vielä ehdimme/pääsemme tämän syksyn aikana uudemman kerran tutustumiskäynnille.

Tässä muutama kuva paimenreissulta:
Kaisan ja Excen tyylinäyte
1926111.jpg

Mari ja Riva
1926137.jpg

1926166.jpg

Ja vielä pari kuvaa Kitsistä:
Tässä katsellaan kohtuullisen kiinnostuneena Marin ja Rivan touhuja.
1926190.jpg

Ja välillä vähän irrotellaan :)
1926123.jpg