Tiistai-iltana JAT:n kilparyhmä järjesti mölliagilitykilpailut Polleparkissa. Luokkina oli möllit (ei keinua, pujottelua, rengasta radalla), alokkaat (1-luokan tasoinen rata) ja konkarit (2-3-luokkien tasoinen rata). Kisoissa oli vielä sellainen erikoisuus, että radan sai uusia ja parempi tulos jäi voimaan.

Paikalla oli paljon porukkaa ja tunnelma iloinen! Kisat käytiin kahdella radalla yhtä aikaa, mutta siitä huolimatta pääsimme lähtemään kotiin vasta puolen kymmenen jälkeen. Me osallistuimme Kitsin kanssa mölli- ja alokasluokkiin.

Möllirata (tuomarina Laura Mättö):

Rata oli melko simppeli, eikä meillä Kitsin kanssa ollut ongelmia. Suoritimme radan hyvinkin tarkasti ja rauhallisesti, sekä kontakteilla otettiin kunnon pysähdykset. Tuloksena virheetön rata ja aika riitti kolmanteen sijaan ! Palkonnoksi saimme pokaalin ja puruluita.

Alokasradalle (tuomarina Päivikki Partinen) pääsimme vihdoin melkoisen odottelun jälkeen:

Nyt rata oli jo hieman haasteellisempi, mutta tässäkään ei ollut keinua. Puomin alastulolla Kitsi pongasi sivulla maassa olevan numerolapun, luuli sitä kosketusalustaksi. Kontaktin kuitenkin otti , vaikka sivuun sieltä hyppäsikin. Sen verran meni pasmat siitä sekaisin, että kolmos hyppy meni pitkäksi ja siitä kielto. Pujottelu meni hyvin ja siitä eteenpäin, kunnes A:n jälkeen hypyllä taas hieman pitkä kaarros ja toinen kielto. Loppu sitten ilman virheitä ja tuloksena 10 virhepistettä. Sen verran jäi nuo kaarrokset vaivaamaan (ja puomin alastuloskin), että pääti ottaa uusintakierroksen. Puomilla kuitenkin taas sama juttu, kontakti tuli kuitenkin otettua, vaikka pysähdys menikin hieman "pitkäksi". Nyt sain oman ohjauksen pysymään paremmin kasassa, vaikka hyppyjen 11-12 välissä meinasin koiran hukata hetkellisesti. Maaliin päästiin virheettömällä ratasuorituksella, tulos siis 0 ja sijoitus 1 ! Palkinnoksi tällä kertaa ruusuke ja ihana fleesestä punottu vetolelu!

Kitsi-murunen jaksoi hienosti koko pitkän kisaillan. Odotteluajat oli suurimaksi osaksi autossa, mutta sitten kun oltiin hommissa keskittyi hienosti radan suorittamiseen, eikä edes yrittänyt hevosen kikkareita pongata. Taitava pieni koira ! Ehkä sitä nyt uskoltaisi ilmottautua ihan virallisiin kisoihin...