Aloitimme Kitsin kanssa pentuagility kurssin JAT:ssa. Tarkoituksena on lähinnä touhuilla yhdessä ja samalla hieman tutustua agilityyn ja esteisiin. Treenit on Viherlandian kasvihuoneella, siellä Kitsi onkin jo aikaisemmin käynyt joitakin kertoja tutustumassa. Kouluttajana meillä on Kovasen Nina ja ryhmässä on Kitsin lisäksi 2 muuta pentua ja 2 noin vuoden ikäistä pikkukoiraa.

Eilisissä treeneissä harjoittelimme leikkimistä: veto/saalisleikkejä patukalla ja harjoittelimme myös kilpajuoksua patukalle. Eli patukka jätettiin jonkin matkan päähän maahan ja sitten kisattiin koiran kanssa siitä, kumpi ehtii patukan luokse ensin. Melko nopeasti Kitsi tajusi homman jujun, eikä mulla ollut enää mitään jakoja päästä patukan luo ennen Kitsiä.

Esteistä harjoittelu vuorossa oli putki. Siinä apuohjaaja huokutteli koiran putken läpi lelun avulla. Putkea Kitsi onkin mennyt aikaisemmin, joten tässä ei ollut suurta ongelmaa.

Lisäksi harjoittelimme vielä pujottelun aloitusta kolmen kepin avulla. Tarkoitus olisi myöhemmin opettaa pujottelu kujalla, mutta harjoitellaan tätä aloitusta nyt erikseen.

Tunti meni tosi nopeasti ja mukava, kun ryhmä on tosi pieni, eikä muita ryhmiä treenaa samaan aikaan. Saa ihan rauhassa touhuilla ja totuttaa koiraa uuteen juttuun. Lopuksi Kitsi pääsi vielä juoksentelemaan Kössin (lyhytkarvainen hollanninpaimenkoira, 6kk) kanssa ulos ja tuloksena oli erittäin mutainen koira :)