Tänään illalla lähdimme Simmin kanssa ihan kaksistaan liikkeelle. Menimme Palokan Touruvuoreen ja kävimme ensin kävelemässä noin puolentunnin lenkin. Simmi oli ihan tohkeissaan, kun pääsi mukaan ihan ainoana koiran.

Lenkin jälkeen otimme hieman tokoa Touruvuoren kentällä. Pitkän tokotauon jälkeen ajattelin ottaa vain paikkamakuuta ja seuraamista.

Ensin paikallaoloa; jätin koiran maahan ja menin itse noin 40 metrin päähän, Simmi nousi istumaan puolen minuutin kuluttua. Menin laittamaan koiran takaisin maahan ja palasin samalle paikalle. Nyt pysyi paikalla hyvin, 3 minuutin jälkeen siirryin vielä 10 metriä kauemmas ja olin siellä minuutin. Simmille palkka  maahan ja vapautus.  Paikallaolon aikana saatiin myös mukavasti häiriötä; ohi kulki pari koiraa omistajineen, ja lisäksi välistämme kulki myös yksi lenkkeilijä.
Seuraavaksi pätkä seuraamista; makupala kädessä seurasi hyvin oikeassa paikassa ja mikä parasta hiljaa :) Simmillä kun tahtoo tulla tuota ääntä (vinkumista, kitinää ja kaikenlaista muuta murmatusta) seuraamisen aikana ja lisäksi se edistää jonkin verran. Nyt kuitenkin seuraaminen kaikkine käännöksine oikein hyvää ja tarkkaa, ja Simmi malttoi keskittyä tosi hyvin. Teimme kohtuullisen pitkän seuraamispätkän, mutta palkkasin tiuhaan.
Seuraamisen jälkeen uusi paikkamakuu; sama matka kuin eka kerralla (40m), nousi taas istumaan puolen minuutin kuluttua. Kävin laittamassa takaisin maahan ja palasin paikalleni. 3 minuuttia meni hyvin ja palkka taas maahan.
Toinen seuraamispätkä. Edelleen hyvää ja tarkkaa työtä Simmiltä. Ja hiljaista!!!
Loppuun vielä yksi paikkamakuu ja nyt pysyi hyvin maassa (ei ongelmia puolen minuutin kohdilla), hieman hyttysiä piti napsia, mutta muuten makoili oikein rauhallisesti. Kunnon palkka 2 minuutin jälkeen ja siinä se sitten oli tältä erää.

Paikkamakuuta täytyypi saada varmemmaksi ja sitä pitäisi päästä tekemään myös toisten koirien kanssa ja siten, että on itse piilossa. Mutta harjoitellaan :)