Aloitimme Kitsin kanssa kisauramme agilityssä Äitienpäivänä kotikisoissamme 9.5.2010. Kisapaikkana tuttu Pohjanlammen koulun kenttä Kuokkalassa. Tuomarina 1-luokassa oli Salme Mujunen. 

Olimme kisapaikalla jo hyvissä ajoin, ostimme ja täytimme kisakirjan, jonka tuomari sitten varmensi. Ja maksi-koirahan tuo tirppana tietenkin ihan selkeästi on. Radat olivat Salmemaisen suoraviivaisia ja kohtuullisen helppoja, vaikkakaan nollia ei montaa tänään irronnut.

A-rata tässä (saattaa hieman poiketa oikeasta, kun pelkän muistin varassa nuo piirtelin):

Rata meni meiltä muuten avan loistavasti, mutta pujottelulla jättäydyin jostain kumman syystä jälkeen ja Kitsi kääntyi katsomaan, että mitäs nyt?! Ja siinähän tietty rytmi sekosi ja jouduimme aloittamaan uudelleen. Lisäksi sössin vielä loppuosassa pujottelua ja korjailimme sitä useampaan otteeseen. Aikaa siis tuhrautui huimasti. Muuten virheetön rata ja kontaktit oli NIIIIN hyvät ! Tuloksena 7,04 virhettä ja sijoitus 6. 

B-rata tässä:

Hyvin saman tyyppinen, kuin ensimmäinen rata, esteet vaan hieman eri järjestyksessä. Ja kyllä harmittaa aivan hitsisti , annoin nimittäin koiralle väärän käskyn keinulla. Sanoin "kiipee", kun olisi pitänyt sanoa "alas". Ja Kitsihän lähti suorittamaan puomia!!! Ei siitä aivan lentokeinu tullut, mutta sen verran vauhdilla mentiin, että Kitsi ampaisi putken väärään päähän. Tuloksena siis hylkäys. Muuten taas aivan uskomattoman vaivatonta menoa, pujottelukin mentiin nyt kuten treeneissä.

Mielettömän ihana tuon elikon kanssa on kisata, kun se ei stressaa yhtään, eikä käy ylikierroksilla. Keskittyy aivan täpöllä hommaan ja toimii ihan niin kuin treeneissäkin. Varsinkin noihin kontakteihin olen aivan mielettömän tyytyväinen. Ihku pieni tyttö !