Tänään tein Kitsille ensimmäiset jäljet. Tai voiko noita nyt jäljiksi kutsua, mutta yritelmät kuitenkin. Ennen tätä olemme tehneet noin kymmenkunta namiruutua ja niissä Kitsi työskentelee rauhallisesti ja tarkasti, sekä pysyy tallatulla alueella hyvin. Tästä pitäisi siis jotenkin päästä eteenpäin!
Jäljen opettamisesta minulla ei hirveästi kokemusta ole, mutta välttääkseni Simmin höyryveturi, tai ehkä ennemminkin pikajuna -tyylin ;) ajattelin ottaa Kitsin kanssa alusta asti homman hyvin rauhallisesti ja tarkasti.

Siis ensimmäinen varsinainen jälkitreenimme Kitsin kanssa:
Tein kolme 20 askeleen jälkeä sammaleiseen/jäkäläiseen metsikköön. Joka askeleen keskelle laitoin makupalan (käytössä liuotettuja nappuloita). Jäljet vanhenivat noin 40 minuuttia ja sitten hommiin. Kitsi hihnaan ja menimme ensimmäisen jäljen alkuun. Näytin ensimmäisen askeleen kädellä ja sanoin jälki (käskysana on ollut käytössä jo namiruuduissa). Ensimmäisen namin hotkaistuaan olisi Kitsi lähtenyt painamaan hirveällä kiireellä eteenpäin, mutta pidin hihnan tiukalla ja ohjasin seuraavalle askeleelle. Ensimmäiset 5-6 askelta menivät samalla tyylillä, kiire olisi ollut kova. Sitten Kitsi hieman rauhoittui ja alkoi haistelemaan maata huolellisemmin. Menimme jäljen loppuun asti askel askeleelta, niin että kaikki namit tuli syötyä ja vielä oikeassa järjestyksessä.
Sitten jäljelle numero kaksi ja kolme. Molemmat menivät kutakuinkin samalla tavalla kuin ensimmäinenkin, edelleen hieman kiirettä olisi pitänyt, mutta loppua kohti parani. Tosi innoissaan Kitsi on tästä uudesta jutusta, jota olemme alkaneet treenaamaan. Nenä käy kovalla tuhinalla, eikä millään malttaisi lopettaa maan haistelua. Jäljen loputtua syötin taskusta makupaloja ja ainakin sillä sai koiran hyvin mukaan.
Lisäksi huomasin, että jäljen loppu täytyy myös merkata jotenkin. En kuitenkaan pysy laskuissa mukana, jotta tietäisin milloin viimeinenkin herkku on löytynyt. Enkä halua laittaa mitään extra palkkaa jäljen loppuun. Itse jäljen pitäisi olla se mielenkiintoinen juttu, ei sen loppuminen.

Tarkoitus on jatkaa näitä harjoituksia nyt jonkin aikaa. Katsotaan kuinka homma etenee, vai miten meille käy ;) Ainakin tällä tavalla saa erittäin tehokkaasti ja hallitusti purettua tuota vallatonta pentuenergiaa! Ja sitähän meillä piisaa :)