Nyt ollaan innostuttu tokoilemaan Simmin kanssa enemmänkin :)

Maanantaina otettiin omassa pihassa pitkästä aikaa ruutuun lähettämistä. Laitoin makupaloja alustalle aivan ruudun takareunaan yhdessä Simmin kanssa. Sitten mentiin noin 15 metrin päähän ja lähetys ruutuun. Tämä tehtiin muutamaan kertaan. Lopuksi jätimme oikein ison läjän herkkuja ruutuun odottamaan ja lähdimme toiselle puolelle taloa tekemään muita harjoituksia.
Seuraavaksi pätkä seuraamista. Edelleen makupala kädessä ja seuraaminen hyvää, sekä hiljaista :) Otimme seuraamisen päätteeksi vielä muutaman maahan menon ja istumisen liikkeestä. Myös nämä ovat pysyneet hyvin Simmillä muistissa.
Sitten vielä muutama kaukokäsky. Istumaan nousu hyvä, mutta seisomaan nousussa hieman epävarmuutta. Välillä meni istumiseksi. Tämä liike onkin jäänyt meillä melko keskeneräiseksi, joten lisää treeniä kaivataan.
Lopuksi vielä kierrettiin takakautta ruudulle. Pieni vihje Simmille "missähän se ruutu on" ja saman tien alkoi kierrokset nousta ja katse hakemaan ruutua. Lähetin koiran ruutuun ja sinnehän se meni suoraan herkkuja syömään. Vielä lisää palkkausta ruudussa ja treenit olikin siinä.

Tiistaina olimme Killerillä agitreeneissä Simmin kanssa, kun Peelu ei päässyt. Mentiin muutama radanpätkä medi korkuisilla hypyillä ja Simmillä oli sikakivaa :) Koulutusvuoroni jälkeen menimme vielä hieman tokoilemaan. Otimme ainoastaan paikkamakuuta, kun kerran saimme treeniseuraa. Mukana olivat Beo, Omppu ja Ursa.
Kahdella ensimmäisellä kerralla Simmi nousi istumaan ennenkuin ehdin edes piiloon. Koira palautettiin maahan ja sen jälkeen pysyi hyvin paikoillaan. Kolmannella kerralla annoin ainoastaan yhden maahan käskyn (yleensä olen vielä toistanut käskyn, kun olen jättänyt koiran). Nyt pysyi maassa hyvin ja kohtuullisen rauhallisena, mitä nyt hyttysiä taas metsästeli....

Torstaina treenasimme taas kotipihalla. Ensin ruutua samalla tavalla kuin maanantaina, nyt ruutu vaan oli eri paikassa. Simmi meni vauhdilla ruutuun ja suoraan etutolppien välistä, Hyvä! Jätimme yhdessä makupaloja ruutuun odottamaan ja otimme muuta treeniä välillä.
Pari lyhyttä seuraamispätkää. Nyt teimme myös hidasta seuraamista ja käännöksiä paikalla, sekä sivuaskeleita. Näissä riittää jonkin verran hiomista ;)
Kaukokäskyissä aloitettiin maasta seisomaan nousulla. Otimme useampia toistoja ja Simmi sai palkan takaa maasta. Tämä toimi hyvin. Sitten muutama maasta istumaan nousu, nämä myös ok - ei sotkenut käskyjä. Lopuksi teimme vielä yhden sarjan: seiso-istu-maahan-istu-seiso-maahan. Kaikki asennonvaihdokset ok. Simmi kuitenkin tekee aina maahanmenon siten, että liikkuu hieman eteenpäin. Ei ole tätä tullut aikoinaan kunnolla mietittyä ja opetettua, enkä taida tuota alkaa enempää hinkkaamaan ;)
Treenien päätteeksi lähetys ruutuun ja sinnehän se meni. Hyvä mieli jäi taas onnistuneista treeneistä :)