Sunnuntai ja agitreenit Viherlandialla. Tänään mukaan lähti myös Simmi.

Ensin Kitsin treenit: aloitimme uudella esteellä, pussilla. Nina piti pussin kangasta ilmassa ja houkutteli Kitsin pussin läpi patukan avustuksella. Muutama toisto ja lopuksi kangasta nostettiin vain aavistuksen verran ylös. Hienosti tyttö sujahti läpi, eikä tainnut edes koko kangasta huomata Hymy. Tämän jälkeen otimme muutaman kerran irtorengasta ja A:n ylösmeno kontaktia. Nyt alkoi jo hieman tuossa kontaktilla olla malttiakin. Hyvin pysähtyi etutassut A:lla odottamaan namia.

Tämän jälkeen kävimme hieman ulkona huilaamassa ja pisuttelemassa. Sitten takaisin sisälle ja toisen uuden esteen kimppuun. Pituusesteeseen laitettiin vain kaksi osaa ja nekin olivat lähes kiinni toisissaan. Eeva-Liisa toimi apuohjaajana ja palkkasi Kitsin patukalla esteen jälkeen. Eipä pahemmin tarvinnut koiraa houkutella, hirmuisella vauhdilla rynnättiin patukan kimppuun.

Sitten vuorossa oli keinun paukuttelu ja uudelleen muutama kontaktin ylösmeno A:lla. Lisäksi tehtiin pari toistoa hypyillä: kahdeksikkoa ja kahta hyppyä peräkkäin. Viimeisenä vielä yksi uusi este, eli pöytä (mini kokoinen). Ensin muutama toisto hihnan kanssa, palkka pöydällä seisomisesta ja käskystä vasta alas. Sitten sama ilman hihnaa, eikä edelleenkään ongelmia.

Kohtapuoleen alkaa kaikki esteet olla käyty läpi, ainoastaan puomi ja muuri taitavat puuttua. Näitä olisi sitten tarkoitus ottaa ensi viikolla.

Sitten Simmin vuoro; tein Simmille viidestä hypystä ohjaustreenin, jonka olin ajatellut laittaa osaksi ensi viikon treeniä koulutettavilleni kakkosluokkalaisille. Hyvä päästä kokeilemaan treeniä itse koiran kanssa, niin on sitten huomattavasti helpompi kouluttaakin. Rimat 45-50cm korkeudella ja muutaman toiston jälkeen löytyi oikea tapa ohjata Simmiä. Treeniin tuli kolme takaaleikkausta ja vaikka ne ovat aikaisemmin olleet meille hieman haasteellisia, niin Simmillä oli sen verran mukavasti intoa ja vauhtia, ettei ongelmia ollut. Teimme vielä saman pätkän toiseen suuntaan. Molemmista treeneistä saatiin oikein hyvät ja sujuvat pätkät aikaiseksi. Loppuun vielä pujottelu ja A kertaalleen.

Kitsiä hieman harmitti, kun joutui olemaan kiinni ja vain katselemaan Simmin menoa. Sen verran nimittäin yritti metelöidä Huuto , että ensi kerralla täytyy ipana viedä autoon odottamaan! Tai lähteä ihan vaan kahdestaan Simmin kanssa Kieli ulkona.

Ja niin kuin aina lopuksi lähdimme jäähdyttelylenkille. Lenkin aikana meitä tuli vastaan muutama koira omistajineen ja Kitsi päättikin hieman näille puhkia! Sellaista pientä epävarmaa puhinaa sieltä tuli, mutta lopuksi olisi vaan halunnut päästä tekemään tuttavuutta uusiin kamuihin. Nyt täytyisikin alkaa hieman kulkea Kitsin kanssa kahdestaan myös sellaisissa paikoissa, joissa voi tulla muita vastaan. Ja sekin pitäisi oppia, ettei aina pääse kaikkia morjestamaan Yllättynyt.