Tänään oli taas Kitsin agitreenien vuoro. Myös Simmi pääsi tällä kertaa mukaan.

Uutena esteenä meillä oli rengas. Aloitimme renkaan opettelun irtoversiolla, joten mahdollisuutta suorittaa este väärin ei ollut. Rengas oli kiinnitetty kehikkoon noin 10cm maasta ja apuohjaaja houkutteli ensin renkaan läpi. Muutaman kerran jälkeen Kitsi hoksasi mitä pitää tehdä, otimme molemmin puolin viitisen toistoa ja homma oli siinä.

Seuraavana otimme A-estettä apuohjaajan kanssa. Ensin pelkkiä ylösnousukontaktin pysäytyksiä; eli etutassut kontaktille, pysäytys siihen, palkka ja vapautus takaisin maahan. Näitä tehtiin molemmin puolin ohjaten. Sitten otimme koko A-esteen pariin kertaan. Alastulokontaktit otimme siten, että maahan esteen eteen laitettiin namikuppi ja Kitsi sai ensin palkan sieltä. Sitten katsekontakti ja uusi palkka (etutassut maassa ja takatassut kontaktilla) ja sitten vapautus.

Loppuun vielä hyppy-putki yhdistelmää. Ensin otimme apuohjaajan ja namikupin kanssa, mutta homma ei oikein toiminut. Sitten laitoimme namikupin maahan putken loppuun ja ensin pelkkää putkea. Tämä ok. Hyppy lähelle putkea ja sitten hypyn takaa. Nyt myös tämä meni ok. Lelu voisi tässä olla kyllä parempi palkka Kitsille kuin makupalat (vaikka makkara olikin kyseessä Nauru).

Teimmi Kitsin kanssa vielä hieman keinutreeniä. Ensin alastulon paukuttelua matalalla keinulla; namikuppi maahan ja koira keinun loppupäähän. Aluksi laskin keunua hieman alas jolloin Kitsi paukautti keinun noin 10cm korkeudelta. Lopulta homma meni jo niin, etten laskenut keinua ollenkaan alaspäin, vaan Kitsi hyppäsi suoraan pamauttamaan keinua noin 50cm korkeudelta. Homma toimi tosi hienosti. Otimme lisäksi vielä muutaman ylösnousukontaktin puomilla, palkaten siitä, että etutassut on kauniisti kontaktipinnalla ja sitten vapautus lelulla.

Ja koska Simmikin oli mukana, täytyihan senkin päästä vähän irrottelemaan! Otimme muutaman lyhyen hyppykuviotreenin (rimat 40-50cm korkeudella) ja kertaalleen kaikki kontaktit ja pujottelun. Kamalan tohkeissaan Simmi veteli menemään Hymy. Jos ontumista ei näiden pikkutreenien jälkeen tule, voisimme taas alkaa Simmin kanssa silloin vähän hurvittelemaan. Loppuun tietysti jäähdyttelylenkki Viherlandian pelloilla.