Tänään olimme Kitsin kanssa agilitaamassa. Aloitimme putki treenillä. Nyt putki oli aivan täysimittanen, mutta vielä suorassa. Nina oli putken päässä namien kanssa ja minulla oli patukka. Kitsi putkeen, itse jäin paikoilleni ja Nina palkkasi namilla. Tämän jälkeen minä kutsuin Kitsin ja palkkasin patukalla. Parin kerran jälkeen Kitsi kääntyi heti putken suulta minun ja patukan luo ja jätti namit väliin :) Samaa harjoitusta otettiin molemmin puolin putkea. Patukka ja leikkimeinen sillä tuntuu olevan tosi mieluisa palkka Kitsille (ohittaa syömisenkin) ja hyvä niin! Nyt saimme ohjeeksi alkaa treenaamaan putkea itsenäisesti ja vähitellen kääntämään putken päätä mutkalle.

Sitten pujottelua kolmella kepillä. Vielä tarvitaan aika paljon apuja, mutta homma on kuitenkin jo hieman edennyt viime kerrasta, vaikka emme ole tätäkään yhtään kotona harjoitelleet. Toinen pujottelu harjoitus vielä aivan treenien loppuun ja Kitsi tarjosi jo pari kertaa itsekin kepin kiertämistä. Selvästikään se ei vielä oikeasti tajua mistä tässä on kyse, mutta on ehkä kuitenkin jo pikkuisen hajulla!

Kolmantena treeninä meillä oli hyppy. Rima tosi matalalla (lähes maassa) ja Nina palkkaamassa namilla hypyn takana. Itse jäin paikoilleni ja kun nami oli syöty kutsuin Kitsin ja palkkasin patukalla. Tässä taas Kitsi päätti pian, että mitä noista makkaroista ja käänty hypyn jälkeen heti patukalle!

Lisäksi otimme muutaman kerran putkea itsenäisesti ja hieman seuraamiasta lopuksi.

Kasvihuoneella olemme myös aloittaneet keinun rämähdyksen siedättämisen, eli aina keinun ohi kulkiessamme laskemme keinun kädellä alas ja päästämme rämähtämään sen takaisin. Kitsi ei reagoi tähän paukutteluun mitenkään :) Lisäksi saimme ohjeet aloittaa lähtötilanteen harjoittelemisen. Eli, koira istumaan hypyn eteen ja paikalla istumisesta sitten palkkaa. Käytännössä siis samalla tavalla kuin tokossa tehdään.

Kitsi on tosi tohkeissan koko ajan ja kun lopuksi kävimme jäähdyttely lenkillä lähipellolla, Kitsi olisi ollut menossa takaisin kasvihuoneelle. Homma jäi pikkukoiran mielestä selvästi kesken! Lopetimme siis aivan oikeaan aikaan :)