Täytyypi heti tänne kirjoitella, ettei pääse unohtumaan! Eli, aloitimme tänään Kitsin kanssa Training Tracksin tokon starttikurssin. Kouluttajana on Helmisen Hanna ja paikkana tällä ensimmäisellä kerralla Keskisuomalaisen parkkipaikka.

Kurssilla on mukana neljä koirakkoa ja tällä ekalla kerralla kaikki olivat paikalla yhtäaikaa. Muilla kerroilla treenataan porrastetusti, jotta paikalla ei tarvitse olla ihan niin pitkään. Tänään aikaa nimittäin kului yli 2,5 tuntia! Suurimman osan ajasta koirat olivat tietty autoissa ja kaikki treenit otettiin yksitellen. Ja varmaankin eniten aikaa meni ihan vaan jutellessa. Hanna selosti hyvin yksityiskohatisesti mitä missäkin treenissä haetaan, mikä on tavoite ja miten siihen päästään. Lisäksi Hannalla näytti omalla koirallaan (bortsu Kit), miten se oikein olikaan.

Tänään treenasimme seuraamista, noutoa, luoksetuloa, perusasentoon (sivulle) siirtymista ja kaukokäskyjä. Paljon asiaa siis, mutta treenit olivat helppoja ja kestoltaan lyhyitä. Lisäksi saimme hyviä neuvoja omaa harjoittelua varten.

Seuraaminen: lyhyitä pätkiä, lähinnä oikean seuraamispaikain sisäistämistä namin avulla. Ja se käsi pysyy siinä housun sivusaumassa, mistä myös palkka aina tulee.

Nouto: tarkoituksena, saada innokas ja nopea nouto, luovuttaminen opetellaan sitten erikseen. Kitsi ei ollut ennen noutokapulaa nähnyt, joten jouduimme hieman ensin tutustumaan moiseen kapistukseen. Hyvin alkoi ottamaan kapulan maasta ja tuomaan luokse. Palkkaus lelulla.

Luoksetulo: tavoitteena nopea luoksetulo. Hanna piti Kitsistä kiinni ja menin noin 20 metrin päähän. Käsky "tänne" ja sieltä tultiin sellaista haipakkaa, että oksat pois... Alkuun seisoin aihan paikallani, mutta kun Kitsi tuli vähän lähemmäksi menin kyykkyyn ja kun Kitsi tuli perille namia heti naamaan. Pari toistoa tästä.

Perusasento: tässä Hanna neuvoi jättämään käsiohjauksen pois kokonaan ja tekemään ennemmin pienen apuaskeleen taaksepäin vasemmalla jalalla. Käsi taas housun sivusaumassa ja palkka siitä. Toimi hyvin Kitsillä. Lisäksi harjoittelimme muutaman kerran oikealle sivulle tulemista. Tähän otin käyttöön "viereen" käskyn.

Kaukokäskyt: siirtymät maasta seisomaan ja istumasta seisomaan. Kädellä "tuikkasu" koiran mahan alle ja niin sitä seisottiin.

Seuraavat treenit on sitten ensi tiistaina ja jokaiselle koirakolle on varattu aikaa noin puoli tuntia. Lisäksi yhteinen paikallaolotuokio, joka pidetään treenien puolivälissä. Näin siis odotusajasta ei tule aivan niin pitkä.

Ainakin tämä ensimmäinen treenikerta vaikutti oikein lupaavalle ja saimme paljon hyödyllisiä neuvoja Hannalta. Innolla siis harjoittelemaan läksyjä ensi viikon treenejä odotellessa!