Torstai-iltana saalisviettikurssi osa 4/5. Nyt aiheena soveltaa kurssilla käsiteltyjä asioita agitreeniin. Kitsin kanssa teimme viretilan nostoa valepalkkauksella ja siitä suoraan esteelle ja heti esteen jälkeen palkkaus lelulla. Teimme tätä sekä putkella, että hypyillä. Lisäksi otimme hyppysuoraa "houkutuspalkalla", eli lelun kanssa hyppysuoran päähän vastaanottamaan koira.

Toisena treeninä teimme puomia kosketusalustojen kanssa. Apuohjaaja varmisti, että pysäytykset tehtiin varmasti. Ennen puomia lelulla nostettiin taas virettä ja lisäksi alastulolla lelua pidettiin koiran näkyvissä. Pysäytyksestä heti vapautus palkalle.

Kitsi väsähti aika nopeasti, eli toistoja ei tehty kovin paljoa. Huomaa selvästi, kuinka paljon rankempaa koiralle on tehdä töitä korkeassa vireessä, täysillä. Ja itselle tietyst huomattavasti haastavampaa, sillä koko ajan piti lukea koiraa ja varmistaa, että kaikki mitä tehtiin, tehtin oikeassa vireessä ja hyvällä "tunteella". Ja tietysti piti osata lopettaa treeni niin, että koira jää oikeaan vireeseen vielä hallista lähdettäessä.

Viimeisellä kurssikerralla meillä ei ole omia koiria mukana, vaan "pääsemme" vetämään treenit muutamalle valitulle koirakolle. Pitäisi siis osata soveltaa näitä asioita vieraaseen koiraan ja opastaa tämän ohjaaja leikkimään koiransa kanssa oikein.