Tänään kävimme Kitsin kanssa taas eläinlääkärillä hakemassa tehosterokotteen. Samalla katsottiin hampaat, jotka ovat lääkärin mukaan normaalissa vaiheessa ja haljennut kulmahammas todennäköisesti irtoaa pian itsekseen.
Lisäksi lääkäri (Sointu Jalkanen) tutki Kitsin jalat edelleen välillä jatkuvan ontumisen takia. Ensin Sointu tunnusteli jalat läpi ja sitten katsoi liikkeet. Lopuksi oikeasta etutassusta otettiin kontrollikuva (ilman rauhoitusta). Mitään erikoista/hälyyttävää ei näistä onneksi löytynyt.
Tässä Soinnun arvio tilanteesta:
"Liikutettaessa rauhallisessa ravissa ei onnu, mutta huomattavissa, että kehitys vielä kesken; koira hieman takakorkea ja liikkeessä takajalat menee alle, etupään ranteissa vielä löysyyttä. Kehittymässä hyvin eteenpäin ottava etujalan askel. Seuraillaan tilannetta, nivelvälikuvauksia aikaisintaan n. 6 kk:n iässä, etenkin mikäli ontumaa edelleen on. Aikaisemmin yhteyttä mikäli oireet voimistuvat."
Lisäksi lääkäri kehui Kitsiä erittäin hyväluonteiseksi koiraksi :) Tähän oli kyllä helppo yhtyä!

Tilannetta siis seuraillaan ja toivotaan, ettei pahemmaksi mene. Tällä hetkellä ontumista on yleensä vain pidemmän riehumisen ja liikkumisen jälkeen, ja välillä esim. aamuisin on havaittavissa hieman jäykkyyttä. Painimista ja riekkumista ei kuitenkaan lääkärin mukaan tarvitse sen kummemmin rajoittaa. Onneksi, sillä se varmaan olisi tässä tapauksessa mahdotonta ;) Ennen lähtöä kävimme vielä puntarilla ja painoa on nyt 10,2kg.