Torstaina oli jälleen Salmen tokoilujen aika. Pari viime viikkoa meni "läksyjen" suhteen melkolailla löysäillessä, jotain kuitenkin saatiin aikaiseksi. Istumasta maahan meno onnistuu nyt melko hyvin :) Tuo maahan meno on meillä ollut hieman hakusassa, joten tämä oli suorastaan läpimurto!

Aloitimme treenit seuraamisella; muutama lyhyt pätkä ja paljon palkkaa. Meni hyvin, vaikka aluksi ympäristön häiriöt hieman veivät Kitsin huomiota. Seuraamispätkissä oli muutama käännös oikealle ja vasemmalle ja ne menivät myös ok.

Seuraavaksi teimme istumisen keston harjoitusta ja lisäsimme siihen myös hieman häiriötä. Ensin koira eteen istumaan, siirryttiin siitä muutama askel koiran sivulle ja takaisin koiran eteen. Palkka koiran edestä. Lopulta pystyin jo tekemään pienen kaarroksen lähes Kitsin takana ja siinä se tyttönen istua napotti paikoillaan säilyttäen kuitenkin katsekontaktin koko ajan.

Maassa makaamisen kestoa teimme myös, mutta se on vielä hyvin alkutekijoissä. Nameja tiuhaan tahtiin ja hyvin lyhyitä pätkiä ja vapautus. Kotona tämä onnistuu jo paremmin... Jatkamme harjoittelua sisätiloissa, lämpimässä ja kuivassa ;)

Liikkestä seisomista ja seisomisen kestoa harjoittelimme seuraavaksi. Käsiavusteisesti koira pysäytetään seisomaan ja palkataan siihen. Kitsi pysyy jo melko hyvin paikoillaan seisomassa ja katsekontakti säilyy hyvin. Tuo pysäytys täytyy tehdä vielä ihan avustetusti.

Edestä sivulle perusasentoon siirtyminen menee jo hyvin pienen käsiavun kanssa. Perusasento on tiivis ja suora. Luoksetulon eteenistumista ei olla viime aikoina kovin paljoa treenattu, joten siinä ollaan samassa vaiheessa kuin aikaisemminkin. Tähän liittyen kokeilimme myös edessä istumisen tiivistämistä, eli siirrytään itse aivan pieni askel taakse ja vedetään koira mukana siten, että se ei kuitenkaan nouse välissä seisomaan. Käytännössä koira siis siirtyy istualteen tuon pienen matkan eteen päin. Tässä Kitsi pääsi taas loistamaan :) Salmekin ihmetteli, kuinka hyvin pikku koira jo hallitsee kropan käytön tällaisissa hommissa!

Loppuun vielä muutama hyppy tokoesteellä. Ensimmäisellä kerralla Kitsi jäi seisomaan esteen päälle ja haisteli pitkään ja hartaasti kyseistä kapistusta. Joku oli kuulema nostanut koipeansa esteeseen edellisellä viikolla... Seuraavat hypyt menivät jo paremmin.

Kaksi viikkoa on taas aikaa treenata seuraavaa kertaa varten ja tekemistähän siis riittää.