Eilen tein Kitsille kevään ensimmäisen jäljen Muuramen harjun maisemiin. Löytyi oikein mukava sammaleinen metsikkö, jossa aluskasvillisuutta ei ollut juuri nimeksikään. Pituutta jäljellä oli reilut 300 askelta, alussa pätkä makkaralla höytettynä ja välilläkin muutamia kohtia, joihin kylvin sapuskaa. Yksi 90 asteen kulma (makkarat joka askeleella kulmassa) ja 4 loivempaa käännöstä, loppuun sitten kissanruokaa. Sää oli oikein mukava, melko tyyni ja pääasiassa aurinkoinen, taisi siinä välillä muutama sadepisara kuitenkin tulla. Jälki ehti vanheta tunnin verran, jonka aikana kävimme koirien kanssa kävelemässä mukavan lenkin poluilla ja pururadalla.

Sitten ei kun valjaat päälle ja menoksi. Kitsi lähti jäljelle innokkaasti, mutta kuitenkin rauhallisesti. Eteni hyvin jäljen päällä imuroiden siellä täällä olevia makkaranpaloja. Ysikymppinen kulma meni tarkasti. Yksi harhautuminen tuli, mutta Kitsi korjasi itse nopeasti takaisin jäljelle. Lopussa sitten herkuteltiin Whiskasilla.

Tosi hyvin Kitsin nenä pysyi maassa ja vauhti oli mukavan rauhallinen, ei tarvinnut juosta itsekään kieli vyön alla .  Jokaista makkaranpalaa ei maasta syönyt, mutta en lähtenyt ollenkaan sille linjalle, että joka ikinen askel pitäisi "merkata". Keppejä en jäljelle laittanut, mutta seuraavalla kerralla sitten. Täytyy varmaan ennen sitä tehdä yksi keppitreeni erikseen. Mukavaa puuhaa oli, vaikka hyttyset ovat myös heränneet ja hiusraja on nyt täynnä paukamia !